Godt fællesskab og flotte resultater følges ad på HTX i Silkeborg

Godt fællesskab og flotte resultater følges ad på HTX i Silkeborg

28.juni 2019

43 HTX studenter dimitterede i dag fra Teknisk Gymnasium Silkeborg. Alle har de knoklet på med både læsning og virkelighedsnære projekter under deres eksaminer, så alle de blå huer og glade smil er velfortjente. I år har HTX derudover flere superstudenter, som går ud med karaktergennemsnit over 12.

Blå huer, glade smil og feststemning prægede dimissionen på HTX. Dimissionen fandt i år sted på College360 på Bindslevs Plads, som fra efteråret 2019 bliver det nye hjemsted for Teknisk Gymnasium. Det var en stolt rektor, der overrakte eksamensbeviser til de 43 feststemte HTX studenter i overværelse af familie og venner.

”I disse eksamenstider taler vi meget om høje karaktergennemsnit på uddannelserne. Vi har f.eks. i år tre studenter med et gennemsnit over 12 på HTX” fortæller rektor Peter Grønlykke efter dimissionen. ”Vi er superstolte af Signe Gade Balslev, som går ud med et af landets højeste gennemsnit (12,6), Rasmus Hebsgaard (12,2) og Frederik Skov (12,1). Samlet set svarer det til 7% af årgangen, og det er meget tilfredsstillende for en rektor, at så høj en procentdel af eleverne klarer sig så ekstraordinært godt”.

”Jeg er selvfølgelig stolt af alle vores fagligt dygtige elever – og dem er der mange af, fortsætter Peter Grønlykke, ”men jeg er mest stolt af, at de alle også i høj grad har bidraget til fællesskabet og nærheden i deres tre år på Teknisk Gymnasium. De har både været i elevråd, repræsenteret eleverne i College360s bestyrelse, bidraget til lektiecafe, været ambassadører for skolen og været med til at stå for fredagscafeen. De har været rigtig gode til at skabe fællesskab på tværs af klasser og årgange.Vi har på HTX i Silkeborg én af landets bedste elevtrivselsmålinger, og trivslen og fælleskabet i hverdagen er alfa og omega, når det handler om at løfte de faglige resultater. Vi har store forhåbninger om, at uddannelsens flytning til Bindslevs Plads, hvor vi bliver en del af et stort midtbygymnasium med et dynamisk studiemiljø, også vil bidrage til elevernes trivsel og styrke fællesskabet på tværs af de gymnasiale uddannelser.

Vi fanger Signe Gade Balslev lige efter dimissionen for at spørge hende, hvad hun planlægger at bruge det flotte eksamensresultat til.

”Næste år holder jeg sabbatår, fortæller Signe. ”Jeg skal på volontørophold i Tyskland, hvor jeg skal arbejde på en skole. Det glæder jeg mig helt vildt til, selv om jeg har haft 3 supergode år på HTX. Jeg har lært så meget, som jeg tager med mig, og vi har haft et fantastisk godt fællesskab, så jeg vil tænke tilbage på mange gode oplevelser med mine kammerater”

Signe har planer om at læse nanoscience på universitetet, når hun kommer hjem fra Tyskland og drømmer om at blive forsker i fremtiden, men først skal hun fejre den veloverståede eksamen med familie og venner.

 

Fra venstre: Signe Gade Balslev, Rasmus Hebsgaard og Frederik Skov efter den afsluttende eksamen på Teknisk Gymnasium Silkeborg.