College360-elever til Regionsmesterskab i Teknologi og Erhvervscase

05.september 2018

Onsdag den 5. september drager otte elever plus to lærere fra HTX og HHX på College360 til Learnmark i Horsens, hvor de skal deltage i Regionsmesterskabet i Teknologi og Erhvervscase. Her dyster de mod andre elever fra regionen i kreative opfindelser og forretningstalent og om at vinde en plads i det nationale mesterskab i Teknologi og Erhvervscase, som arrangeres af Danske Erhvervsskoler- og gymnasier.

Bæredygtighed

Kodeordet for de to deltagende grupper har vist sig at være bæredygtighed, dog helt uden at det er koordineret. Det tager sit afsæt i de unges egen opmærksomhed på miljøet og det, der er opmærksomhed på i medierne.

HHX-gruppen har arbejdet med en ny løsning til butikskæden NORMAL, hvor de vil tilbyde grupper af kunder en månedskasse, som skal bestå af miljøvenlige og bæredygtige produkter: En kasse til mænd, en til familien, en til den studerende og en til seniorer. ”Dette kræver øget parallelimport af økologiske, allergivenlige og genanvendelige produkter, som dermed bliver en automatik del af vores løsningsforslag” fortæller eleverne Anne-Sofie Færck, Cecilie Kjær Vestergaard, Simone Passer Storgaard, Clara Kryger-Hansen og Cecilie Mølgaard.

HTX-gruppen har ikke et konkret produkt, de kan præsentere til Regionsmesterskabet, men det er stadig bæredygtigt: ”Vores produkt til Regionsmesterskabet [i Teknologi] er i bund og grund en bæredygtig proces, hvor vi bruger mikroorganismer til at farve tøj, for at mindske brugen af kemikalier i tøjindustrien”, fortæller Jasmine Mary Vogel Vestergård, Signe Gade Balslev og Frederik Skov går på Biotech på Teknisk Gymnasium på College360 i Silkeborg.

Ambitionerne for de to Silkeborghold er at nå så langt som muligt – og få en god oplevelse, når de ser, hvad de andre deltagere stiller op med: ”Selvfølgelig har vi et lille håb om at vinde. Vi har lagt en masse tid i projekterne, men vi ved også, at vi er oppe imod en masse dygtige og innovative elever, så konkurrencen bliver hård” lyder det fra de otte spændte elever.

Erhvervsrettede gymnasieuddannelser

På College360 glæder rektor på HTX Peter Grønlykke sig til at følge de dygtige elever i konkurrencen: ”Det er vigtigt, at vores elever deltager i events som Regionsmesterskabet i Teknologi og Erhvervscase af flere årsager. En stor del af erhvervsgymnasiernes DNA er at få prøvet teorien af i praksis og arbejde med rigtige og virkelighedsnære problemstillinger som giver mening. Desuden er det vigtigt, at eleverne kan se, at den daglige projektorienterede undervisning er brugbar uden for skolen.” fortæller Peter Grønlykke om vigtigheden af den læring og motivation, eleverne opnår ved at deltage i sådanne konkurrencer.


Om Danmarksmester i Teknologi og Erhvervscase 2018

Landets htx- og hhx-elever dyster om at blive Danmarksmester i Teknologi og Erhvervscase, hvor det skal afgøres, hvilken htx-gruppe der kan lave den mest imponerende løsning af opgaver inden for teknologifaget, og hvilken gruppe hhx-elever kan løfte en erhvervscase-opgave op til nye højder? Det afgøres i et konkurrenceforløb for alle landets erhvervsgymnasier. Konkurrencen stiller skarpt på fagligheden i de teknisk- og handelsgymnasiale uddannelser og alle erhvervsgymnasier kan deltage. Eleverne dyster lokalt, og skolen vælger, hvem der skal gå videre til en regional konkurrence og måske blive en af kandidaterne til finalen. I finalen skal landets bedste hhx- og htx-elever konkurrere om at blive Danmarksmestre i Teknologi og Erhvervscase. Hvert år stiller en virksomhed sig til rådighed som erhvervscase. I år er det detailkæden NORMAL. Finalen afvikles for landets 10 bedste hold i tæt samarbejde med Dansk Erhverv og Danske Erhvervsskoler- og gymnasier (DE-G) på Børsen i København den 26. september 2018. Dommerne ved DM i Teknologi og Erhvervscase er repræsentanter fra det private erhvervsliv i regionerne samt undervisere fra hhx og htx.

 

Læs mere om DM i Teknologi og Erhvervscase på www.deg.dk eller på konkurrencens Facebook-side her.