Masterclasses 2020 – plads til fordybelse

Masterclasses 2020 – plads til fordybelse

I uge 43 havde alle 2. og 3.g elever på HTX mulighed for at deltage i en lang række masterclasses. Over 3 hele dage kunne eleverne fordybe sig i spændende temaer efter eget valg sammen med elever fra andre klasser med samme interesseområde. Det blev til 3 dage, hvor eleverne oplevede en helt anderledes måde at gå i skole på og mange nye udfordringer.
Hvad kunne eleverne så blive klogere på i uge 43?
Tid til debat og programmering
I Debatklubben kunne HTX eleverne lære den formelle debats kunst, fordybe sig i argumentation og retorik og såledels blive klædt på til at bruge debatten aktivt og konstruktivt i hverdagen f.eks. i politiske og etiske diskussioner.
I Masterclass’en Spiludvikling og Gamification byggede eleverne deres eget personlige 2D computerspil i programmet Unity3D. Programmeringssproget C# blev anvendt i udviklingen af spillene. Derudover arbejdede eleverne også med gamification, som handler om at bruge spil-elementer andre steder end i spil.
Einstein relativitetsteori og HTML koder
En gruppe elever havde valgt at arbejde med Den specielle relativitetsteori. De fik indblik i Einsteins specielle relativitetsteori og en forsmag på den generelle relativitetsteori, som har været en af de mest skelsættende i forhold til vores opfattelse af vores verden og vores eksistens. Der blev arbejdet med spørgsmål som ”Hvordan kan man se gennem pyramider uden at være inde i dem?”, ”Hvordan kan en GPS-modtager være så præcis til at lokalisere en position?” og ”Går tiden virkelig langsomt, når man bevæger sig næsten lige så hurtigt som lyset?”
Det var også muligt at lære at kode sin egen hjemmeside på et hjemmeside-kursus for begyndere. Kurset startede fra bunden med de grundlæggende HTML koder, og sluttede med, at eleverne havde lært at lave deres helt egen hjemmeside.
Verdens ældste brætspil
I Skakklubben blev der spillet skak i alle variationer af verdens ældste brætspil. Der var mulighed for at lære skakreglerne og forskellige taktiske og strategiske motiver til at blive en stærk skakspiller med det formål at stille et skakhold til danmarksmesterskaberne i skoleskak. Skakspillet blev derudover brugt til at forstå aktuelle problemstillinger inden for filosofi, kunstig intelligens, hjernevidenskab, spilteori og konflikthåndtering, og eleverne afprøvede nye sociale og innovative varianter af skakspillet og forsøgte sig med udviklingen af egne skakvarianter.
Dans på programmet
En del af HTX eleverne var rykket på den Kreative Skole i 3 dage for at udforske dansens verden.
I løbet af deres masterclass undersøgte de, hvordan musik, krop og bevægelse kan arbejde sammen. Der blev arbejdet med forskellige stilarter som ballet, hiphip, jazz og moderne dans. Derefter blev der arbejdet med koreografi, hvor eleverne skulle sammensætte teknikker samt nye bevægelser til musik. 3 anderledes skoledage med masser af bevægelse, som til tider gav ømme muskler.
Robotbygning
Andre elever havde valgt Robot Masterclass, hvor de byggede en 2-hjulet selvregulerende robot. Elever lærte gennem teori og eksperimenter at forstå, hvad der behøves af styring – (reguleringsteknik) og monitorering (ved hjælp af sensorer) for at få en robot til at fungere.
Rumtosset
I masterclassen Rumtosset blev eleverne introduceret til arkitektur på en anderledes måde. Arkitektur er mere end smukke bygninger. Den romerske arkitekt Vitruvius beskrev arkitektur som en kombination af tre elementer ”firmitas, utilitas, og venustas” (holdbarhed, nytte og skønhed). Dette betyder, at arkitektur både har en konstruktions del, en funktions del og en visuel del. Eleverne oplevede, hvordan ideer kan opstå mange steder, og hvordan de kan vokse og ende langt fra deres udgangspunkt. De fik mulighed for at arbejde med forskellige former for modeller og materialer og teste, hvordan forskellige arbejdsformer hver især har deres egne fordele. Det hele med det formål at give et nyt billede af, hvad arkitektur også kan være.
Vi takker alle elever og undervisere for 3 superspændende dage med højt engagement og masser af ny læring.
Vi har lavet et fotoalbum med fotos fra de forskellige masterclasses På Facebook College360 – Teknisk Gymnasium Silkeborg