Ny hjemmeside som udstillingsvindue for HTX elevernes kunnen inden for kodning og grafik.

Ny hjemmeside som udstillingsvindue for HTX elevernes kunnen inden for kodning og grafik.

19.maj 2020

På HTX har undervisere og elever sat sig for at vise i praksis, hvad der arbejdes med i hverdagen på studieretningen IT og på valgholdet inden for programmering. Det er der kommet en virkelig flot hjemmeside ud af, hvor elevernes færdigheder inden for programmering og grafik vises frem.

”Eleverne laver mange fede ting i Komm. IT og Programmering, som aldrig kommer videre end til læreren, men som fortjener at blive vist til andre” fortæller underviser Gorm Drachmann. ”Jeg fik ideen til hjemmesiden for et par måneder siden og har efterfølgende kodet siden og opbygget indholdet i samarbejde med min kollega Jørn Justesen og vores dygtige HTX-elever fra klasserne 2X, 3X, 2Z og 3Z”.

Formålet med siden er dobbelt: Vi vil gerne vise, hvad man kan opnå ved at følge fagene Programmering og Komm. IT her på HTX i Silkeborg. Vi håber, at siden vil inspirere alle elever, der gerne vil have en gymnasial uddannelse med fokus på IT og med interesse for at udvikle fede ting inden for kodning eller grafik til at tage IT studieretningen.  På HTX i Silkeborg har eleverne programmering i 2 år og kan arbejde med professionelle grafiske værktøjer i faget Komm. IT i 3 år. De opnår derfor kompetencer på et niveau, der ligger langt over det, man kan opnå på andre gymnasiale uddannelser.


Vi arbejder på HTX meget med virkelighedsnære problemstillinger. Derfor har vi også et tæt samarbejde med virksomheder om løsning af konkrete opgaver. Vi har lige afsluttet et samarbejde med en lokal virksomhed Lyngsøe edb, der fik lavet 2 opgaver i programmering, som virksomheden vil tilføje i deres produkt program. Vi vil dog gerne have endnu mere samarbejde med virksomhederne her i lokalområdet, og vi håber derfor også, at siden kan medvirke til at vise dem, hvad vi kan og inspirere flere virksomheder til at lave partnerskaber med os omkring opgaveløsning.

Følg med på www.htx-it.dk..Siden udvikler sig konstant, da eleverne hele tiden laver nogle fede IT ting her på HTX i Silkeborg.