Handelsgymnasiet på College360 er blandt Danmarks bedste til at løfte karakterer

18.marts 2019

Ifølge en netop offentliggjort undersøgelse fra tænketanken Cepos hæver eleverne på Handelsgymnasiet i Silkeborg deres gennemsnitskarakterer med 0,3 i løbet af gymnasietiden. Det betyder, at Handelsgymnasiet ligger på en delt 3. plads af alle HHX-uddannelser i Danmark. Undersøgelsen fra Cepos tager udgangspunkt i, hvor gode skolerne er til at løfte elevernes karaktergennemsnit i forhold til elevernes socioøkonomiske baggrund.

”Jeg er superstolt over, at vi scorer så godt i en landsdækkende undersøgelse. Det giver os en pejling af, at alt det vi gør til hverdag for at skabe ”verdens bedste HHX” bærer frugt”, udtaler Rektor for Handelsgymnasiet Jens Ditlev Hansen. ”Vi har gang i så meget godt udviklingsarbejde for at skabe bedre feedback, godt fællesskab i klasserne, stærke undervisningsforløb, gode relationer til eleverne og meget mere. Det er skønt, at det daglige engagement blandt underviserne kommer til udtryk i, at eleverne rent faktisk løftes. Vi ved jo godt, at vi har dygtige elever. Det oplever vi dagligt, men at det måles objektivt er altid rart.”

”Silkeborg har dygtige elever i forvejen, så vi er glade for, at vi lykkes med at løfte dem yderligere, fortæller Jens Ditlev Hansen. ”Det er ikke kun undervisningen, der skal være god, før eleverne blomstrer. Klassekulturen skal også være i top. Det er noget, vi har arbejdet rigtigt meget med på Handelsgymnaiset de sidste to år.”

Lige nu har vi besøg af rigtigt mange elever fra afgangsklasserne i grundskolen. De deltager på de introduktionsforløb, som skal hjælpe dem til at tage deres endelige valg af ungdomsuddannelse. Undersøgelsen fra Cepos er med til at vise dem og deres forældre, hvad de får ud af at vælge en uddannelse på Handelsgymnasiet på College360.