Hvad kan jeg blive med en HTX?

Det er de naturvidenskabelige, innovative og kommunikative fag, som fylder på teknisk gymnasium. Ofte er det netop de fag, du skal bruge for at komme ind på en videregående uddannelse. Derfor er en studenterhue fra HTX faktisk den, der åbner allerflest muligheder efterfølgende.

Med en HTX kan du blive, hvad du vil - om det så er ingeniør, læge, medarbejder i medicinalindustrien, pædagog, folkeskolelærer, designer, programmør, medie- og kommunikationsmedarbejder eller iværksætter med egen virksomhed. Alle døre er åbne.

Som noget ganske særligt for HTX vil du også komme til at arbejde meget ”hands- on” med naturvidenskab f.eks. gennem teknikfaget. Du får således mulighed for at ”øve dig” på, hvordan man arbejder på de forskellige videregående uddannelser efter HTX og se, om det har din interesse. Med sin projektorienterede og innovative tilgang til problemløsning giver HTX dig uvurderlige evner, som vil komme dig til gavn både i erhvervslivet og på de videregående uddannelser

En HTX-uddannelse giver adgang til at læse videre på f.eks. ingeniørhøjskoler, universiteter, seminarier og erhvervsakademier.

På Adgangskortet.dk kan du se de mange videregående uddannelser, du får adgang til med en HTX.

 

Tidligere HTX elever fortæller om videregående uddannelse og karriere.