Biotech

Er du interesseret i hvordan ny teknologi forbedrer vores sundhed, kroppe og miljø?

Vil du gerne specialisere dig inden for bioteknologiens mange spændende muligheder - såsom medicinudvikling, sygdomsbehandling, biobrændsel, fødevarer eller genteknologi?

Eller drømmer du om en fremtidig karriere i medicinalindustrien?

Så er studieretningen i Biotech det kloge valg!

Samtidig får du en faglig tyvstart til videregående uddannelser som molekylærbiolog, læge, medicinalkemiker, bioanalytiker etc.

Varighed
3 år
Adgangskrav
Ja
Økonomi
SU
Adgangsgivende
Ja
Mere om Biotech
Studieretning

Studieretningsfag: Bioteknologi A og Matematik A

​I studieretningsfagene lærer du bl.a. om samspillet mellem kemi og biologi, og om hvordan kroppen fungerer i forhold til kost, motion og medicin. Du vil møde emner, der både har videnskabelig og etisk betydning.

Da bioteknologien rører ved livets grundlæggende byggesten, vil du blive udfordret på de teknologiske og miljømæssige problemstillinger, som det faglige område både løser og skaber. Det er samtidig en oplagt studieretning for dig, der ønsker at tage et ansvar for at løse nogle af de vigtigste globale teknologiske sundheds- og miljøproblemer.

Hør hvad Signe fortæller om studieretningen

 • Fag på uddannelsen

  Læs mere om fagenes indhold.

 • Valgfag

  Udover studieretningsfag og obligatoriske fag skal du vælge en række valgfag. Disse fag kan som udgangspunkt vælges på tværs af studieretningerne. Her vil du altså komme til at gå på hold med elever fra andre klasser.

 • Talentudvikling

  Er du fagligt nysgerrig, og har du lyst til at gøre en ekstra indsats og møde andre unge for at udvikle dit talent på HTX?

  På College360 vil vi gerne være med til at udvikle talenter og give lyse hoveder noget at arbejde med.

  Derfor tilbyder vi Masterclasses, Særligt tilrettelagt undervisning for elitesportselever og mulighed for optagelse på Akademiet for talentfulde unge.

  Er du blevet mere nysgerrig, så læs mere her.

 • Internationalisering

  På teknisk gymnasium er internationalisering en integreret del af den daglige undervisning, og langt de fleste fag beskæftiger sig med internationale forhold uan­set studieretning.

  For at styrke dine sproglige kompetencer og sikre dig en dybere forståelse af kultur, fremmede markeder og økonomi kommer du under din uddan­nelse på flere studieture og studieophold.

Efter de første tre måneder (Grundforløbet), skal du vælge studieretningsforløb, der giver dig mulighed for faglig fordybelse i de fag der har din særlige interesse. Studieretningsforløbet afsluttes med, at du tager din studentereksamen og får huen med det blå bånd!

Vi har fem studieretninger på HTX, her kan du også læse om de andre studieretninger:

HTX er en oplagt mulighed for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse, og som ønsker en gymnasial uddannelse med en tekniske og naturvidenskabelig profil.

HTX er en 3-årig uddannelse gymnasial uddannelse, som giver dig adgang til videregående uddannelser på f.eks. universiteter, handelshøjskoler eller erhvervsakademier på lige fod med andre gymnasiale uddannelser (HHX/STX).

Her kan du læse mere om uddannelses opbygning.

 • Mød vores elever

   

  Du kan her se, hvad vores elever har sagt om det at gå på uddannelsen:

  • Gode råd fra nuværende elever Cecilie og Lucas
  • Vælg hvad DU har lyst til og interesserer dig for – tænk ikke over hvad andre vælger
  • Jeg er glad for valget og især glad for fællesskabet
  • Fra HTX til jordemoder
  • Jeg lever af at designe digitale websites, apps og produkter.
  • Det at være med til at skabe noget, som skaber fremtiden, er fantastisk spændende.
  • HTX er et godt valg...
  • Akademiet for Talentfulde Unge giver mulighed for fordybelse i nye emner
  • Jeg designer dele til kampfly