IT

Er du vild med apps, spil, grafik, programmering og software?

Vil du udvikle fremtidens digitale koncepter til sociale medier eller nye platforme for interaktive op​levelser?

Så er studieretningen i IT på HTX det kloge valg!

Her forbereder du dig til en hovedrolle på et jobsikkert digitalt arbejdsmarked, og du får et markant forspring, hvis din ambition er en videregående uddannelse inden for IT, datalogi, medier eller kommunikation.

Varighed
3 år
Adgangskrav
Ja
Økonomi
SU
Adgangsgivende
Ja
Mere om IT
Studieretning

Studieretningsfag: Kommunikation/IT A & Programmering B 

I studieretningsfagene specialiserer du dig i spændende emner såsom animation, branding, interface design, webudvikling, software, programmeringssprog, mm. Du arbejder således både med en grundlæggende forståelse af software og IT samt med, hvordan man anvender digitale teknologier til at kommunikere effektivt med forskellige målgrupper.

Det er simpelthen en studieretning for dig, der elsker at designe og programmere medieprodukter samt drømmer om at være med på forreste række i en verden, hvor Airbnb, Snapchat og Netflix kun er begyndelsen på fremtidens digitale innovationsbølge…

Hør hvad Daniel fortæller om studieretningen

 

Hardcore kode og det vildeste grafik – sådan arbejder vi på IT studieretningen

Se HTX elevernes præsentation af IT studieretningen på deres egen hjemmeside. Her kan du opleve, hvad de arbejder med på studieretningen.

 • Fag på uddannelsen

  Læs mere om fagenes indhold.

 • Valgfag

  Udover studieretningsfag og obligatoriske fag skal du vælge en række valgfag. Disse fag kan som udgangspunkt vælges på tværs af studieretningerne. Her vil du altså komme til at gå på hold med elever fra andre klasser.

 • Talentudvikling

  Er du fagligt nysgerrig, og har du lyst til at gøre en ekstra indsats og møde andre unge for at udvikle dit talent på HTX?

  På College360 vil vi gerne være med til at udvikle talenter og give lyse hoveder noget at arbejde med.

  Derfor tilbyder vi Masterclasses, Særligt tilrettelagt undervisning for elitesportselever og mulighed for optagelse på Akademiet for talentfulde unge.

  Er du blevet mere nysgerrig, så læs mere her.

   

 • Internationalisering

  På teknisk gymnasium er internationalisering en integreret del af den daglige undervisning, og langt de fleste fag beskæftiger sig med internationale forhold uan­set studieretning.

  For at styrke dine sproglige kompetencer og sikre dig en dybere forståelse af kultur, fremmede markeder og økonomi kommer du under din uddan­nelse på flere studieture og studieophold.

Efter de første tre måneder (Grundforløbet), skal du vælge studieretningsforløb, der giver dig mulighed for faglig fordybelse i de fag der har din særlige interesse. Studieretningsforløbet afsluttes med, at du tager din studentereksamen og får huen med det blå bånd!

Vi har fem studieretninger på HTX, her kan du også læse om de andre studieretninger:

HTX er en oplagt mulighed for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse, og som ønsker en gymnasial uddannelse med en tekniske og naturvidenskabelig profil.

HTX er en 3-årig uddannelse gymnasial uddannelse, som giver dig adgang til videregående uddannelser på f.eks. universiteter, handelshøjskoler eller erhvervsakademier på lige fod med andre gymnasiale uddannelser (HHX/STX).

Her kan du læse mere om uddannelses opbygning.