Marketing og kommunikation

Drømmer du om at arbejde med kommerciel kommunikation og markedsføring? Studieretningen Marketing og kommunikation på HHX er nemlig for dig, der brænder for salg, marketing, reklame og kommunikation i et internationalt perspektiv.

Virksomheders succes går gennem marketing og kommunikation

Studieretningen stiller skarpt på kommerciel kommunikation og markedsføring, og du kommer til at arbejde med både virksomheden, markedet, forbrugeren og produktet. Perspektivet er internationalt, og cases fra virkeligheden giver dig mulighed for at koble teori med praksis.

Du vil blive fagligt udfordret, og vi udvikler samtidig dine kreative og innovative kompetencer. Du vil komme til at arbejde med kommunikation, planlægning af reklame- og informationskampagner, både på det økonomiske og det salgsmæssige plan.

De marketingrelaterede studieretninger er for dig...

der ønsker at læse videre og få en karriere inden for salg og markedsføring. Du lærer om virksomhedens interne, nationale og internationale forhold, markedsanalyser og købsadfærd, så du kan understøtte virksomhedens strategier og dermed bidrage til virksomhedens fortsatte vækst.

Mere om Marketing og kommunikation
Studieretningsfag

Studieretningsfag: Afsætning A – International økonomi A

Afsætning A handler om salg på det nationale og internationale marked. Faget fokuserer på emneområder som: strategi, kunders købsadfærd, konkurrenceforhold, markedsanalyse, målgruppevalg, marketingmix, internationalisering og informationssøgning. Du lærer at analysere virksomheders interne og eksterne forhold ved hjælp af forskellige teoretiske modeller og herudfra give begrundede selvstændige forslag til løsning af problemstillinger i virksomheden.

I international økonomi A kigger vi udad. Vi arbejder med at beskrive, analysere og vurdere samfundsøkonomiske sammenhænge og problemstillinger i både et nationalt, et europæisk og et globalt perspektiv. Centralt for faget er koblingen mellem teori og empiri (data). Blandt emnerne er økonomiske politikker, velfærdsmodeller, markedsefficiens, globalisering, og vækst- og udviklingsøkonomi.

Hør hvad Kasper fortæller om studieretningen

 • Fag på studieretningen

  Læs mere om fagenes indhold.

   

 • Din fremtid med Marketing og kommunikation

  Med en HHX har du adgang til universiteter, handelshøjskoler og andre videregående uddannelser.

  Med Marketing og kommunikation som studieretning giver det dig mulighed for at læse videre på en videregående uddannelse på Universitetet eller Handelshøjskolen. Vælg fx studier inden for design, innovation, marketing eller måske økonomi.

  Adgangskortet.dk kan du se alle de videregående uddannelser, du får adgang til med en HHX på marketing og kommunikation.

  Du kan også fortsætte et uddannelsesforløb i en virksomhed. Har du bestået en HHX eksamen kan du på 5 uger tage EUS Grundforløbet, hvorefter du kan fortsætte på din to årige praktik i en virksomhed inden for kontor, handel, detail eller finans.

  Elever på Marketing og kommunikation fortsætter typisk i virksomheder inden for event eller marketingbranchen.

  HHX-uddannelsen giver efterfølgende også mulighed for at blive selvstændig.

 • Valgfag

  Udover studieretningsfag og obligatoriske fag skal du vælge en række valgfag. Disse fag kan som udgangspunkt vælges på tværs af studieretningerne. Her vil du altså komme til at gå på hold med elever fra andre klasser.

  Valgfagene kan f.eks. være: finansiering, psykologi, kulturforståelse, idræt eller opgradering til A niveau på fagene tysk, matematik, afsætning, virksomhedsøkonomi eller international økonomi.

  Du skal være opmærksom på, at antallet af valgfag er afhængig af bl.a. dit valg af 2. fremmedsprog.

 • Talentudvikling

  Er du fagligt nysgerrig, og har du lyst til at gøre en ekstra indsats og møde andre unge for at udvikle dit talent på HHX?

  På College360 vil vi gerne være med til at udvikle talenter og give lyse hoveder noget at arbejde med. Derfor arbejder vi tæt sammen med Akademiet for Talentfulde Unge. Er du blevet mere nysgerrig, så læs mere her.

 • Internationalisering

  På Handelsgymnasiet er internationalisering en integreret del af den daglige undervisning, og langt de fleste fag beskæftiger sig med internationale forhold uan­set studieretning.

  For at styrke dine sproglige kompetencer og sikre dig en dybere forståelse af kultur, fremmede markeder og økonomi kommer du under din uddan­nelse på flere studieture og studieophold.

Efter de første tre måneder (Grundforløbet), skal du vælge studieretningsforløb, der giver dig mulighed for faglig fordybelse i de fag der har din særlige interesse. Studieretningsforløbet afsluttes med, at du tager din studentereksamen og får huen med det blå bånd!

HHX er en oplagt mulighed for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse, og som ønsker en gymnasial uddannelse med en erhvervsorienteret og international profil.

HHX er en 3-årig uddannelse gymnasial uddannelse, som giver dig adgang til videregående uddannelser på f.eks. universiteter, handelshøjskoler eller erhvervsakademier på lige fod med andre gymnasiale uddannelser (HTX/STX).

Her kan du læse mere om uddannelses opbygning.

Elever i undervisning med gruppearbejde to drenge og to piger drenge har pc og piger har ipads foran sig
 • Mød vores elever
  Collage af dagligdagen for elever fra Handelsgymnasiet


  Du kan her se, hvad vores elever har sagt om det at gå på uddannelsen:

  • Brugbare fag og gode samarbejdsevner
  • HHX har givet mig tre af de fedeste år, som jeg ser tilbage på med et stort smil
  • Handelsgymnasiet lærte mig at overskride mine egne grænser og gav mig selvtillid
  • Christian er HHX elev og iværksætter
  • Alma og perle-eventyret