Global business

Er du interesseret i virksomheders vilkår og globale problemstillinger? Og ønsker du en international karriere? Så kan studieretningen Global Business på HHX være det rigtige valg for dig.

Fokus på den globale økonomi

Vi lever i en global verden, hvor forståelsen for vores egen og andres kulturer spiller en afgørende rolle. For at skabe en international karriere er det altså vigtigt at forstå andre landes kultur og den internationale forretningsverden for at kunne kommunikere på tværs af landegrænser.

For at opleve andre kulturer på nært hold kommer du til at møde unge  mennesker fra USA på studieretningen Global Business og du får styrket dine kompetencer i fremmedsprog. Du skal regne med rejseudgifter på ca. 14.000 kr.

De internationale studieretninger er for dig...

der drømmer om en international karriere og har interesse for den globale verden. Du lærer om nationale og internationale virksomheder, deres økonomiske situation samt danske og internationale samfundsøkonomiske forhold. Du lærer også om virksomhedens opbygning, og hvordan virksomheden samarbejder internt for at blive konkurrencedygtig.

Mere om Global Business
Studieretningsfag

Studieretningsfag Virksomhedsøkonomi A – International økonomi A

 

I Virksomhedsøkonomi A lærer du om virksomhedens budget, regnskab, nøgletal og bæredygtighed. Du lærer at analysere virksomhedens økonomiske situation og strategi, så du kan træffe økonomiske beslutninger i forhold til virksomhedens planlægning og økonomi og på den måde bidrage til at udvikle virksomhedens strategier.

I international økonomi A kigger vi udad. Vi arbejder med at beskrive, analysere og vurdere samfundsøkonomiske sammenhænge og problemstillinger i både et nationalt, et europæisk og et globalt perspektiv. Centralt for faget er koblingen mellem teori og empiri (data). Blandt emnerne er økonomiske politikker, velfærdsmodeller, markedsefficiens, globalisering og vækst- og udviklingsøkonomi.

Derudover anbefaler vi, at du vælger valgfaget kulturforståelse C for at tone din studieretning yderligere mod det internationale perspektiv.

Hør hvad Magnus fortæller om studieretningen

 • Fag på studieretningen

  Læs mere om fagenes indhold.

  Grafik over studieretningen Global Business

   

 • Din fremtid med Global Business

  Med en HHX har du adgang til universiteter, handelshøjskoler og andre videregående uddannelser.

  Med Global Business som studieretning giver det dig mulighed for at læse videre på en videregående uddannelse på Universitetet eller Handelshøjskolen. Med studieretningen Global Business er det oplagt at læse videre inden for økonomi, kultur, sprog, internationalisering, marketing eller en kombination af netop det, du brænder for.

  Adgangskortet.dk kan du se alle de videregående uddannelser, du får adgang til med en HHX på Global Business.

  Du kan også fortsætte et uddannelsesforløb i en virksomhed. Har du bestået en HHX eksamen kan du på 5 uger tage EUS Grundforløbet, hvorefter du kan fortsætte på din to årige praktik i en virksomhed inden for kontor, handel, detail eller finans.

  Elever på Global Business fortsætter typisk i internationale virksomheder inden for salg og marketing.

  HHX-uddannelsen giver efterfølgende også mulighed for at blive selvstændig.

 • Valgfag

  Udover studieretningsfag og obligatoriske fag skal du vælge en række valgfag. Disse fag kan som udgangspunkt vælges på tværs af studieretningerne. Her vil du altså komme til at gå på hold med elever fra andre klasser.

  Valgfagene kan f.eks. være: finansiering, psykologi, kulturforståelse, idræt eller opgradering til A niveau på fagene tysk, matematik, afsætning, virksomhedsøkonomi eller international økonomi.

  Du skal være opmærksom på, at antallet af valgfag er afhængig af bl.a. dit valg af 2. fremmedsprog.

 • Talentudvikling

  Er du fagligt nysgerrig, og har du lyst til at gøre en ekstra indsats og møde andre unge for at udvikle dit talent på HHX?

  På College360 vil vi gerne være med til at udvikle talenter og give lyse hoveder noget at arbejde med. Derfor arbejder vi tæt sammen med Akademiet for Talentfulde Unge. Er du blevet mere nysgerrig, så læs mere her.

 • Internationalisering

  På Handelsgymnasiet er internationalisering en integreret del af den daglige undervisning, og langt de fleste fag beskæftiger sig med internationale forhold uan­set studieretning.

  For at styrke dine sproglige kompetencer og sikre dig en dybere forståelse af kultur, fremmede markeder og økonomi får du under din uddannelse tilbudt en studietur eller et studieophold.

Efter de første tre måneder (Grundforløbet), skal du vælge studieretningsforløb, der giver dig mulighed for faglig fordybelse i de fag der har din særlige interesse. Studieretningsforløbet afsluttes med, at du tager din studentereksamen og får huen med det blå bånd!

HHX er en oplagt mulighed for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse, og som ønsker en gymnasial uddannelse med en erhvervsorienteret og international profil.

HHX er en 3-årig uddannelse gymnasial uddannelse, som giver dig adgang til videregående uddannelser på f.eks. universiteter, handelshøjskoler eller erhvervsakademier på lige fod med andre gymnasiale uddannelser (HTX/STX).

Her kan du læse mere om uddannelses opbygning.

 • Mød vores elever
  Collage af dagligdagen for elever fra Handelsgymnasiet


  Du kan her se, hvad vores elever har sagt om det at gå på uddannelsen:

  • Brugbare fag og gode samarbejdsevner
  • HHX har givet mig tre af de fedeste år, som jeg ser tilbage på med et stort smil
  • Handelsgymnasiet lærte mig at overskride mine egne grænser og gav mig selvtillid
  • Christian er HHX elev og iværksætter
  • Alma og perle-eventyret