Gastronom / Kok

Er der michelin-stjerner i dig?

Trives du i et kreativt miljø, hvor alle sanserne kommer i spil? Elsker du at være i køkkenet og eksperimentere med nye opskrifter og skabe smagsoplevelser for andre? Så er uddannelsen til gastronom lige noget for dig!
Tilmelding
Gastronom plukker lavendel

Gastronom / Kok

Smag på livet som gastronom

En gastronom (kok) tilbereder mad og skaber gode oplevelser for sanserne for gæster og kunder. På uddannelsen til gastronom får du grundlæggende viden om sundhed, ernæring og madlavning. Du lærer om gode råvarer, samt hvordan maden skal tilberedes og anrettes. Du bliver også god til at kommunikere og samarbejde med andre, da faget ofte kræver at man koordinerer alle arbejdsopgaver sammen med sine kollegaer. 

Hvad lærer jeg på gastronomuddannelsen?

Du får erfaring med forskellige råvarer, og hvordan de bruges til at tilberede mad, der smager, dufter og ser godt ud. Du lærer også om sundhed og ernæring, og hvordan du laver mad, som tager hensyn til miljø og bæredygtighed. Du vil blive undervist i fag som ernæringslære, salg og service, køkkenpraktik, produktionshygiejne mm. Alt hvad der før i tiden hørte ind under kokkeskole.

Hvorfor skal jeg i lære?

På din læreplads opnår du praktisk erfaring med de arbejdsopgaver, som hører til uddannelsen og bliver en del af en arbejdsplads. Du afslutter uddannelsen med en svendeprøve.

Hvor arbejder en gastronom?

Som gastronom kan du oftest finde arbejde i restaurationsbranchen og på hoteller. Derudover kan du også få job i virksomheder, der har egne kantiner med madordninger - eksempelvis større virksomheder, daginstitutioner, fængsler, militærkaserner, plejehjem, hospitaler samt andre steder med cafeteria eller servering. Ud over ansættelse inden for faget har du også mulighed for, at etablere dig som selvstændig cater eller starte egen restaurant.

 

5 Gode grunde til at starte på Gastronom / Kok

Løn under din uddannelse

Du får løn under din uddannelse – både når du er på skole og i lære i en virksomhed

En aktiv hverdag

Du får en aktiv hverdag, hvor teori og praksis kobles sammen og understøtter hinanden

Selvværd og faglig stolthed

Du lærer et fag, du skaber noget og bliver stolt over dit håndværk

Gode fremtidsmuligheder

Du kan vælge mellem at et godt job i erhvervslivet, blive selvstændig eller læse videre

Der er brug for dig

Du bliver eftertragtet på arbejdsmarkedet og får let ved at få job med god løn

Vi har vores helt egen køkkenhave på College360, som du kan bruge, når du skal sammensætte din ret

Eud Gastronom Koekkenhave

Du kommer til at lave mange forskellige former for mad på gastronomiuddannelsen

Eud Gastronom Krydderi Raisfoto

Vi deltager i spændende gastronomiske konkurrencer - både nationalt og internationalt - på uddannelsen

Eud Gastronom Konkurrence Raisfoto

Hverdagen på gastronomuddannelsen er varieret, og vi arbejder både kreativt og fokuseret

Eud Gastronom Grillspyd

Du får produktet mellem hænderne, og lærer at håndtere forskellige råvarer

Eud Gastronom Fisk

En stor del af gastronomiuddannelsen består i at smage på varene

Eud Gastronom Smager Raisfoto

Vi øver godt samarbejde mellem tjenere og kokke for at give gæsten den bedste oplevelse

EUD Gastronom Samarbejde Mellem Tjenere Og Kokke

Elever og medarbejdere elsker når vores dygtige gastronom elever laver kantine takeover - MUMS!

EUD Gastronom Elevtakeover Af Kantine Kok Med Sliders

Hverdagen på Gastronom / Kok

Vi har helt nye køkkener på skolen, som du kan udfolde dine kreative, gastronomiske evner i. På vores tagterrasse har vi egen køkkenhave, hvor du kan finde diverse krydderurter til dine retter. Der er mange muligheder for at socialisere sig med sine klassekammerater bl.a. ved bordfodbold og bordtennis. 

Fag og muligheder med Gastronom / Kok

På uddannelsen til gastronom lærer du at tilberede mad og sammensætte menuer til gæster. Du lærer om gastronomi, råvarer, smag, indkøb og kundeservice og om godt samarbejde med kollegaer. Du lærer også om forskellige måder at tilberede mad på. Når du er uddannet gastronom, vil du kunne finde jobs på hoteller, restauranter mm. 

Fag på gastronomuddannelsen

På Gastronomuddannelsen arbejder vi med samarbejde og kommunikation som grundsten i læren om fødevareproduktion, kvalitet, sundhed og det gode værtskab. Hotel, restaurant og storkøkken er steder, hvor oplevelsen af det veltilberedte måltid og den fremragende og udsøgte service spiller en væsentlig rolle i dagligdagen.

Læs mere om Fag på gastronomuddannelsen

Sådan finder du en læreplads

En erhvervsuddannelse består af både undervisning på skolen og oplæring, som foregår i en virksomhed. Under din oplæring vil du løbende komme tilbage på skolen i undervisningsforløb.

Læs mere om Sådan finder du en læreplads

Fællesskab og studiemiljø

College360 danner ramme om et stærkt fællesskab mellem de forskellige fag- og uddannelsesretninger. Du bliver en del af et skolemiljø, hvor vi har fokus på høj trivsel - både fagligt og socialt.

Læs mere om Fællesskab og studiemiljø

Studieboliger

Som elev på College360 har du mulighed for at bo i skolens nye studieboliger. Her bor du sammen med andre unge, der også er ved at tage en uddannelse på College360. Eleverne, der bor i studieboligerne har et helt unikt fællesskab på tværs af uddannelser, hvor de efter skole også har mulighed for at bruge skolens faciliteter.

Læs mere om Studieboliger

Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Her kan du læse mere om optagelse, adgangskrav og tilmelding til EUD/EUX. Optagelse og adgangskrav afhænger af din alder og baggrund, når du søger. Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du se dine muligheder for alligevel at kunne starte på en erhvervsuddanelse. Du kan også læse om, hvordan du kan få merit for tidligere erfaringer og uddannelse.

Læs mere om Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Velkommen til undervisning

Her kan du finde en række praktiske oplysninger, som er målrettet elever, der skal starte på et af forløbene på gastronomuddannelsen. Det er f.eks. her, du finder information om det udstyr, som du skal bruge i undervisningen. Har du spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Læs mere om Velkommen til undervisning

Opbygning Gastronom / Kok

År 1

År 2

År 3

År 4

År 5

Grundforløb 1

Grundforløb 2

Læreplads

Skole

Studie start

Januar og august

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

2 - 4 år 3 måneder

Økonomi

SU / ELEVLØN

Findes også på

EUX

Ansøgning

Ansøg her

Mød elever og tidligere elever

Gastronomielev, Jonas Dahl
Gastronom / Kok

Jonas Dahl

Jeg startede på HHX, men fandt ud af at kok var mere mig. En erhvervsuddannelse er ikke nemmere. Du skal brænde for det, du laver!

Elev gastronom kok EUD
Gastronom / Kok

Milan Hansen

Jeg elsker mit fag og at være kreativ i et køkken – at få ideer og få lov at eksperimentere. Undervisningen er relevant, og vi bruger den viden vi får i køkkenet. Jeg drømmer om at åbne min egen restaurant eller at få arbejde på en af de bedste restauranter.

Elev på EUD Gastronom
Gastronom / Kok

Sarah Julie Mathiassen

Jeg elsker at lave mad og arbejde kreativt med mine hænder. Jeg har en lille drøm om at starte mit eget - måske et sted med små desserter. Jeg har fået praktik i VIA’s kantine, og jeg håber, at jeg kan fortsætte der som elev.

Uddannelser som kunne være noget for dig

Kom til infoaften på erhvervsuddannelserne og EUX

Skal du vælge ungdomsuddannelse efter 9.-10. klasse? Er du student fra STX, HTX, HHX eller HF og går du med tanker om at bygge ovenpå med en håndværksuddannelse? Skal du videre efter sabbatår eller anden uddannelse, eller vil du skifte spor i dit arbejdsliv? På College360 kan vi hjælpe dig videre med dine overvejelser. Kom til Infoaften og mød vores studievejledere, oplev skolen og hør om alle erhvervsuddannelser og EUX