Teknisk gymnasium

Tilmeld dig til HTX nu
HTX - den tekniske studentereksamen - er en 3-årig gymnasial uddannelse for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse. HTX forbereder dig til en verden i forandring, hvor der skal løses globale udfordringer i relation til miljø, sundhed, fødevareproduktion, it-sikkerhed og byggeri. Hvis du gerne vil gøre en forskel, så er HTX noget for dig.
Gruppe af HTX studenter 2022 foran Teknisk Gymnasium

HTX

Du kan gå alle veje med en HTX

En HTX er oplagt for dig, der eksempelvis ønsker at læse til læge, ingeniør, programmør, arkitekt, designer eller kommunikationsmedarbejder. EN HTX er imidlertid også et godt valg for dig, der endnu ikke er helt afklaret i forhold til din fremtidige karriere, idet den tekniske studentereksamen er den ungdomsuddannelse, der giver adgang til flest videregående uddannelser. 

Vores studieretninger giver dig mulighed for at specialisere dig inden for bioteknologi, kemi, fysik, matematik, teknologi, programmering, kommunikation eller design. En HTX-uddannelse kan således tage mange forskellige former afhængig af de valg, du træffer undervejs. 

I videoen til højre kan du få en virtuel rundvisning på teknisk gymnasium med vores elev Sylvester.

 

Bliv elev på HTX

Teknisk Gymnasium

På HTX kan du vælge mellem 5 forskellige studieretninger, der toner ungdomsuddannelsen i en naturvidenskabelig, teknologisk eller kunstnerisk retning.

5 Gode grunde til at starte på HTX

Videregående uddannelse og karriere

Du får direkte adgang til en lang række videregående uddannelser og gode karrieremuligheder med høj jobsikkerhed.

Projekter fra virkelighedens verden

Vi arbejder med cases fra lokale virksomheder og tager tit på ekskursioner ud af huset for at se, hvordan vores fag kan anvendes.

Både teori og praksis

På HTX omsætter vi den teoretiske viden til forsøg og produkter i vores laboratorier og værksteder.

Fedt studiemiljø i midtbyen

Teknisk Gymnasium Silkeborg ligger på Bindslevs Plads i hjertet af midtbyen - tæt på tog, busser, bibliotek, butikker og gågader.

3 hyggelige og sjove gymnasieår

Du bliver en del af et stærkt elevfællesskab, hvor alle kender alle, og hvor vi afholder LAN-party, brætspilscafé, fredagsbar, fester og meget mere.

Fag og muligheder med HTX

På Teknisk Gymnasium Silkeborg arbejder vi med konkrete problemstillinger, der kræver både logisk sans og kreativitet. Der er mange projekter, hvor du vil blive udfordret på din evne til at samarbejde og tænke innovativt. Undervisningen foregår typisk ved, at du lærer teori i klasseværelset, som du efterfølgende afprøver i værksteder og laboratorier. Kan du lide at eksperimentere for at forstå, hvordan ting virker, så vil du trives i hverdagen på HTX. 

Klik på fanerne til højre, hvis du vil vide mere om hverdagen på uddannelsen og dine fremtidsmuligheder med en studentereksamen fra teknisk gymnasium.

Hvad er HTX?

HTX er er en 3-årig gymnasial uddannelse for dig, der har afsluttet 9. eller 10. klasse. Du får en naturvidenskabelig eller teknisk profil med en studenterhue fra HTX. En teknisk studentereksamen giver dig adgang til at læse på videregående uddannelser på universiteter, handelshøjskoler og erhvervsakademier.

Læs mere om Hvad er HTX?

Fag på HTX

På HTX vil du møde fag som matematik, dansk og engelsk, som du kender fra grundskolen. Du får derudover en række fag, der kun findes på HTX, og hvor der er fokus på innovative og projektorienterede arbejdsformer.

Læs mere om Fag på HTX

Din fremtid med HTX

Teknisk gymnasium i Silkeborg udbyder fem spændende studieretninger, som du kan vælge imellem. Når du vælger HTX, får du naturvidenskabelige, innovative og tekniske fag, som du kan bruge i din fremtid.

Læs mere om Din fremtid med HTX

Fællesskab og studiemiljø

Studieture

På HTX kommer du på flere studieture og udflugter. Turene handler om at arbejde med det faglige på nye måder og skabe fællesskab gennem fælles oplevelser.

Læs mere om Studieture

Opbygning HTX

År 1

År 2

År 3

Grundforløb

Studieretningsforløb

Studie start

August

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

3 år

Økonomi

SU

Ansøgning

Ansøg her

Mød vores elever på College360

Undersøg, bliv inspireret og fascineret!

Teknikfag på HTX

I teknikfagene på HTX arbejder vi med anvendt naturvidenskab. Eleverne bruger den viden, de har fået i de øvrige fag til at arbejde projektorienteret, designe løsninger og udvikle produkter. De samler deres viden til fremtiden og afprøver flere af de retninger, de kan gå efter HTX f.eks. svagstrømsingeniør, programmør, kemiingeniør, bygningsingeniør og mange flere.

På HTX i Silkeborg kan du vælge mellem disse teknikfag:

  • Robotteknik
  • Byggeri, energi og arkitektur
  • Proces, levnedsmiddel og sundhed

Se videoen, hvor Rasmus og Sebastian fortæller om deres teknikfagsprojekt eller gå på opdagelse i andre spændende projekter lavet af HTX elever.

Gå på opdagelse i elevernes projekter

Mød elever og tidligere elever

HTX

Lasse Due Hornshøj

HTX med fokus på det naturvidenskabelige og tekniske var det naturlige valg for mig. De engagerede lærere på HTX vakte min interesse for robotteknologi og tilgangen til problembaseret læring har været et godt springbræt videre til min uddannelse som ingeniør i robotteknologi ved Aalborg Universitet.

HTX elev - IT og Spiludvikling
It og spiludvikling

Sigurd Stride

Vi lærer alt inden for hjemmesidedesign og programmering, og man kan mærke,, at folk er her på HTX for at lære. Det er super fedt. Da jeg startede, var jeg meget sikker på, hvad jeg vil, men nu er jeg blevet mere i tvivl, fordi jeg har fundet ud af, de mange muligheder jeg får.

Student fra HTX, Kristian Høffner
HTX

Kristian Høffner

Efter min mening er HTX det sikreste valg, hvis man vil læse videre på en uddannelse inden for det tekniske eller naturvidenskabelige område.

HTX elev i Silkeborg
Innovation og iværksætteri

Kasper Østergaard

Jeg valgte HTX, fordi uddannelsen byder på noget anderledes, og fordi man også er praktisk og bruger sine hænder. Innovation er en virkelig interessant retning, fordi vi får helt nye færdigheder – lige nu er vi f.eks. ved at designe vores egen stol. Jeg har ikke en specifik fremtidsdrøm, men jeg har fået øjnene op for designverdenen.

Elev fra HTX i Silkeborg
Innovation og iværksætteri

Viggo Villumsen

Noget af det, der tiltalte mig ved HTX, var, at det er en mindre skole. Her er et godt studiemiljø, og jeg holder af, at vi arbejder meget i grupper, hvor vi kan supplere hinanden. Vi arbejder ofte i små grupper på 2 eller 3 mand, men det føles på en måde som om, at vi er én gruppe, fordi vi sidder flere grupper ved samme bord og snakker.

HTX elev - Science
Science

Asbjørn Tikjøb

Jeg valgte Science på HTX, fordi jeg interesser mig for fysik, og fordi jeg synes, at matematik og fysik hænger godt sammen. Jeg kan godt lige gruppearbejde og synes, at kombination af teori og praksis er rigtig fedt. Jeg forstår tingene betydeligt bedre, når jeg faktisk har det i hænderne.

Tidligere HTX elev Louise Finneman Poulsen
HTX

Louise Finnemann Poulsen

Min plan er at søge ind på en universitetsuddannelse i Århus med biologiske og kemiske aspekter. HTX har givet mig en masse redskaber til at forstå basale problematikker og tillæring af ny viden, som jeg er sikker på, at jeg kan bruge fremadrettet i min videregående uddannelse.

Elev HTX i Silkeborg
Biotech

Viktoria Østergaard

Generelt interesserer jeg mig meget for de naturvidenskabelige fag. Det jeg særligt godt kan lide ved HTX er, at fagene spiller virkelig godt sammen, og at vi både arbejder teoretisk og praktisk. Det styrker forståelsen for, hvad vi kan bruge vores viden til.

HTX

Gustav Søndergaard Nybro

Jeg har oplevet, at min uddannelse på HTX har været en grundsten, der har åbnet døre til et væld af spændende karrieremuligheder inden for videnskab og teknologi. Som studerende i Computer Engineering på Aalborg Universitet har HTX været et fantastisk fundament, der har gjort det muligt for mig at følge undervisningen ubesværet.

HTX

Rasmus Hebsgaard

HTX gav mig det nødvendige fundament til at forfølge min passion for software. Jeg er nu på det sidste år af en kandidat i software på AAU og arbejder samtidigt med virkelighedsnære problemstillinger som udvikler i en af Danmarks førende it- og softwarevirksomheder.

HTX elev - Biotech
Biotech

Cecilie Ellinor Aavild

Jeg er glad for min studieretning. Jeg føler, at det er det rigtige valg. Jeg holder af fagene fysik og biotech. Det er her, at jeg synes, at man kan skrive de fedeste rapporter og lave de fedeste forsøg. Jeg kan godt se mig selv som enten forsker eller læge eller noget i den retning. Der er et godt studiemiljø, hvor man på tværs af årgange nærmest ser sig som en samlet klasse, fordi skolen er lille.

Elever HTX og elitesvømmere
Science

Oliver Christensen og Mikkel Mølgaard

At være sportsudøver på højt niveau giver enormt mange kompetencer i forhold til, at du har en anden forståelse og evne til at være punktlig, at møde til tiden og sørge for at være forberedt . det har vil lige som bare lært fra vi begyndte at være eliteudøvere. Vi er meget disciplinerede, og det bruger vi i forhold til vores uddannelse. Vi er også meget sociale, når vi er ude til stævner, så snakker vi med mange meget forskellige mennesker, hvilket betyder, at det også er let for os at snakke meget i timerne. Vi har valgt en HTX, fordi den åbner mange muligheder inden for de områder, som interesserer os.

HTX elev, Science
Science

Lars Ebbesen

Mit yndlingsfag er fysik, og jeg vil gerne være fysiker, hvorfor jeg er glad for netop denne retning på HTX. Jeg synes, at det er fedt med kombinationen af det teoretiske og praktiske. Vi skriver desuden mange rapporter, hvilke man kan bruge, når man skal læse videre. Studiemiljøet er godt,. Her bliver både afholdt LAN og fester.

HTX

Sarah Enggrob

Jeg blev student fra HTX i Silkeborg i 2020, hvor jeg havde matematik og fysik som studieretningsfag. Jeg læser nu medicin på Aarhus Universitet og arbejder ved siden af i en akutmodtagelse. Det har været superrelevant med en naturvidenskabelig baggrund og dejligt, at alle linjer på HTX er direkte adgangsgivende til mange forskellige uddannelser, hvilket betød at jeg havde tid til at aftjene værneret i Beredskabsstyrelsen i mit sabbatår

HTX

Rose Cramer

HTX i Silkeborg har været det perfekte gymnasium for mig. Udover dygtige lærere og søde klassekammerater har jeg på HTX lært en masse omkring gruppearbejde og problembaseret læring, som jeg har kunnet tage direkte med videre i min videreuddannelse på universitetet. Gennem teknikfaget proces, levnedsmiddel og sundhed på HTX fik jeg stor interesse i fødevarer, produktudvikling og kvalitet samt kemien i fødevarer. Derfor valgte jeg at læse til kemiingeniør på Aalborg Universitet, hvor jeg lige nu er ved at skrive mit speciale i samarbejde med Arla Foods Ingredients i Holstebro.

Besøg os

Vi afholder jævnligt informationsarrangementer, hvor du har mulighed for at besøge os og stille alle dine spørgsmål. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for vejledning eller ønsker en rundvisning.