Autolakerer

Vi er Danmarks eneste autolakererskole

En autolakerer lakerer biler med sprøjtepistol. Kan du lide at arbejde med biler og udføre alle processer fra det rå forarbejde til det færdiglakerede resultat? Så er autolakereruddannelsen lige noget for dig!
Tilmelding
Autolakerer i gang med at slibe til worldskills konkurrencen 2022

Autolakerer

Du lærer at levere et flot resultat

Uddannelsen til autolakerer giver dig grundlæggende viden om at reparere overflader ved omhyggeligt at spartle ujævnheder ud, slibe og grunde før du sprøjtelakerer, polerer og forsegler lakken. Du bliver også oplært i at dekorere og omlakere, så du kan imødekomme kundernes ønsker. 

Hvad lærer jeg på uddannelsen?

På skolen vil du vil blive undervist i fag som farvelære, materialelære, påføringsteknik mm. Du får indgående kendskab til alle de processer, der ligger bagved en autolakering.  

Hvorfor skal jeg i lære? 

På din læreplads opnår du praktisk erfaring med de arbejdsopgaver, som hører til uddannelsen og bliver en del af en arbejdsplads. Du afslutter uddannelsen med en svendeprøve.

Hvilke jobs kan jeg få som færdigudlært?

Som uddannet autolakerer kan du finde job mange steder; på autolakeringsværksteder, klargøringscentre eller i metalindustrien f.eks. inden for vindmølle- og pumpeindustrien. Du har derudover også mulighed for at etablere dig som selvstændig, og starte eget værksted, eller fortsætte på en videregående uddannelse. 

5 Gode grunde til at starte på Autolakerer

Løn under uddannelse

Du får elevløn, hvis du har en læreplads. Du kan få SU, hvis du er over 18 år og ikke har en læreplads.

Fællesskab

På College360 kan du møde nye venner på tværs af uddannelser i et godt fællesskab.

Studieboliger

Du har mulighed for at bo i skolens nye studieboliger, hvis du opfylder visse betingelser.

Din fremtid

Du kan gå direkte ud i erhvervslivet og tjene gode penge, blive selvstændig eller læse videre.

Danmarks autolakerer skole

College360 er landsskole for autolakereruddannelsen.

Du kommer ikke til at kede dig! Hverdagen er fyldt med sjove projekter, der giver dig mulighed for, at bruge dine hænder.

Eud Autolakerer Afdækning

Vi har nye og topmoderne værksteder, hvor vi afprøver håndværket i praksis.

Eud Autolakerer Polering

Under introaktiviteterne har du det sjovt med elever fra andre uddannelser at kende

EUD Autolakerer GF1 Elever Med Gocart

Vær med til sociale aktiviteter i og udenfor undervisning

EUD Livet Paa Skolen Gf1 Fort Oesterlund.Elever Paa.Line

Du får mulighed for at være en del af store begivenheder som f.eks. DM i Skills

Eud Autolakerer Worldskills Plakat

Præcision i blandingen af farver er også en del af uddannelsen til autolakerer

EUD Livet Paa Skolen Autolakerer Casper Blander Farver

Elevrådet har inviteret alle elever til fastelavnshygge i torsdagscaféen

EUD Torsdagscafé Fastelavnsmasker

Du får adgang til fede faciliteter i pauserne på skolen

EUD Livet Paa Bordtennis. Jpg

Hverdagen på Autolakerer

På autolakerer uddannelsen har vi tæt sammenhold, og vi bruger ofte fællesarealerne til at mødes over et spil bordfodbold eller et godt måltid i Madværket. Vores sprøjtekabiner er helt nye, og du finder alt i udstyr, så du bliver klædt godt på til din fremtid som autolakerer. 

Fag og muligheder med Autolakerer

På uddannelsen lærer du de teknikker, du skal bruge for, at få et flot resultat. Det kræver både kreativitet og præcision, at blive en dygtig autolakerer. College360 er landsskole for autolakering, du kommer derfor til at møde elever fra hele landet. Vi har helt nye værksteder med topmoderne udstyr, så du får allerede oplevelsen af at arbejde professionelt med faget, når du starter på skolen. 

Fag på autolakereruddannelsen

På Autolakereruddannelsen arbejder du med at slibe, spartle og grunde bildele, så de er klar til at komme i sprøjtekabinen, hvor du kan sprøjtelakere dem. Vi arbejder med forskellige teknikker, farvelære og sikkerhed. 

Læs mere om Fag på autolakereruddannelsen

Sådan finder du en læreplads

En erhvervsuddannelse består af både undervisning på skolen og oplæring, som foregår i en virksomhed. Under din oplæring vil du løbende komme tilbage på skolen i undervisningsforløb.

Læs mere om Sådan finder du en læreplads

Fællesskab og studiemiljø

College360 danner ramme om et stærkt fællesskab mellem de forskellige fag- og uddannelsesretninger. Du bliver en del af et skolemiljø, hvor vi har fokus på høj trivsel - både fagligt og socialt.

Læs mere om Fællesskab og studiemiljø

Studieboliger

Som elev på College360 har du mulighed for at bo i skolens nye studieboliger. Her bor du sammen med andre unge, der også er ved at tage en uddannelse på College360. Eleverne, der bor i studieboligerne har et helt unikt fællesskab på tværs af uddannelser, hvor de efter skole også har mulighed for at bruge skolens faciliteter.

Læs mere om Studieboliger

Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Her kan du læse mere om optagelse, adgangskrav og tilmelding til EUD/EUX. Optagelse og adgangskrav afhænger af din alder og baggrund, når du søger. Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du se dine muligheder for alligevel at kunne starte på en erhvervsuddanelse. Du kan også læse om, hvordan du kan få merit for tidligere erfaringer og uddannelse.

Læs mere om Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Velkommen til undervisning

Her kan du finde en række praktiske oplysninger, som er målrettet elever, der skal starte på et af forløbene på autolakereruddannelsen. Det er f.eks. her, du finder information om det udstyr, som du skal bruge i undervisningen. Har du spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Læs mere om Velkommen til undervisning

Opbygning Autolakerer

År 1

År 2

År 3

År 4

År 5

Grundforløb 1

Grundforløb 2

Læreplads

Skole

Studie start

Januar og august

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

4 år og 3 mdr.

Økonomi

SU / ELEVLØN

Findes også på

EUX

Ansøgning

Ansøg her

Følg Simons hverdag på autolakereruddannelsen

Mød elever og tidligere elever

Elev Autolakerer | College360
Autolakerer

Kazqli Saado

Jeg kan godt lide følelsen af, at man er i sin egen verden, når man står og koncentrerer sig om sit arbejde.

Autolakererelev på College360
Autolakerer

Lasse Hansen

Jeg blev tilbudt en læreplads som autolakerer, fordi jeg havde arbejdet som fejedreng og arbejdsmand hos en autolakerer.

Elev Autolakerer | College360
Autolakerer

Abdiel Hanan

Jeg troede, at jeg skulle være personvognsmekaniker for at arbejde med biler, men jeg fandt ud af, at autolakererfaget er meget mere mig! Man kan selv få lov til at skabe sine egne designs, og det er et arbejde, hvor man kan se resultatet af det man laver.

Kom til infoaften på erhvervsuddannelserne og EUX

Skal du vælge ungdomsuddannelse efter 9.-10. klasse? Er du student fra STX, HTX, HHX eller HF og går du med tanker om at bygge ovenpå med en håndværksuddannelse? Skal du videre efter sabbatår eller anden uddannelse, eller vil du skifte spor i dit arbejdsliv? På College360 kan vi hjælpe dig videre med dine overvejelser. Kom til Infoaften og mød vores studievejledere, oplev skolen og hør om alle erhvervsuddannelser og EUX