EUX - Den erhvervsfaglige studentereksamen

Tilmeld dig til EUX nu
Få to uddannelser i én. Med EUX får du en gymnasial eksamen og en faglært uddannelse på samme tid. Du kan vælge EUX Business eller EUX på alle vores tekniske og Hotel og Restaurant-uddannelser.
Bygning College360 Bredhøjvej 8 set udefra

EUX

Få to uddannelser i én

EUX står for den erhvervsfaglige studentereksamen. EUX er en erhvervsuddannelse, hvor du supplerer uddannelsen med fag på gymnasialt niveau. Du bliver derfor faglært og får samtidig en erhvervsfaglig studentereksamen, som giver adgang til videregående uddannelse. Du får altså to uddannelser på samme tid.

EUX er en vekseluddannelse, hvor du i nogle perioder er på skolen og i nogle perioder er på din læreplads i en virksomhed. På din læreplads bliver du oplært i de arbejdsopgaver, som hører til uddannelsen og får erhvervserfaring med dig i bagagen.

Den erhvervsfaglige studentereksamen er for dig, der gerne vil være faglært eller lære et håndværk og samtidig have fag på gymnasialt niveau, som giver dig gode muligheder for at læse videre. Du afslutter hele uddannelsen med en gymnasial eksamen og en svendeprøve/fagprøve.

College360 udbyder EUX på alle uddannelser på Grundforløb 2 og alle uddannelser undtagen elektrikerudddannelsen på den del af uddannelsen, hvor du er i oplæring på en virksomhed - også kaldet hovedforløbet. Det betyder, at du skal følge undervisningen på hovedforløbet på en anden erhvervsskole. 

Se videoen, hvor Mille og Markus fortæller mere om EUX på College360.

Bliv elev på EUX

Grundforløb 1

På Grundforløb 1 har du mulighed for at vælge mellem to forskellige fagretninger med særligt fokus på EUX uddannelserne: EUX Business og EUX Tech. Uanset hvilken fagretning du vælger, vil du altid få indsigt i, hvad der foregår på alle erhvervsuddannelserne inden for de to områder. Alle fagretninger giver adgang til alle vores erhvervsuddannelser og EUX på Grundforløb 2, så du kan bruge Grundforløb 1 til at blive klogere på dit valg af uddannelse.

Auto

Vælg autolinjen på College360 - vi er den eneste tekniske skole i landet, der har samlet alle autouddannelser under et tag. Vi tilbyder alle fagretninger med EUX.

Business

Få en business-uddannelse med EUX, og kom direkte ud i erhvervslivet. Du får med EUX også gode muligheder for, at tage en videregående uddannelse.

Hotel & Restaturant

Kom ind i gastronomi- og servicebranchen med en uddannelse inden for Hotel & Restaurant med EUX.

5 Gode grunde til at starte på EUX

Du får to uddannelser i én

Med en EUX får du både en faglært uddannelse og en erhvervsfaglig studentereksamen, som giver dig gode muligheder for at læse videre. Du afslutter uddannelsen med en svendeprøve/fagprøve og med at få EUX-studenterhuen på hovedet.

En aktiv hverdag med varieret undervisning

Alt efter uddannelse vil du opleve virksomhedsbesøg, studieture, praktik, case- og projektarbejde eller du får mulighed for at afprøve teori i værksteder og laboratorier.

Nye venner og godt fællesskab

Du får din uddannelse i et fedt studiemiljø på vores helt nye skole. Du lærer elever fra mange andre uddannelser og kende og får nye venner.

Aktiv hverdag og varieret undervisning

Du oplever en anderledes måde at gå i skole på. Du bruger meget tid i værksteder, køkkkener og laboratorier, hvor vi afprøver den teori, vi lærer.

Fremtiden er åben - du får alle muligheder

Du bliver eftertragtet på arbejdsmarkedet og får let ved at få et godt job med god løn og karriere. Du kan blive iværksætter eller læse på en videregående uddannelse, hvis du har lyst.

Fag og muligheder med EUX

Der er forskel på, hvordan EUX uddannelsen er opbygget på de merkantile og de tekniske uddannelser og hvilke fag, du skal have på de forskellige uddannelser. Det kan du læse mere om under den enkelte uddannelse.

Når du er færdig, er du erhvervsfaglig student og kan enten få job inden for dit fag eller søge ind på en videregående uddannelse. Som erhvervsfaglig student har du de samme muligheder for at læse videre som dem, der har taget en gymnasial uddannelse. Du kan også blive iværksætter og skabe din egen virksomhed. 

Hvad er EUX?

EUX står for den erhvervsfaglige studentereksamen. EUX er en erhvervsuddannelse, hvor du supplerer uddannelsen med fag på gymnasialt niveau. Du bliver derfor faglært og får samtidig en erhvervsfaglig studentereksamen, som giver adgang til videregående uddannelse. Du får altså to uddannelser på samme tid og opnår både et svendebrev og får en studenterhue på hovedet.

Læs mere om Hvad er EUX?

Sådan finder du en læreplads

En erhvervsuddannelse består af både undervisning på skole og oplæring, som enten foregår i en virksomhed, i Skoleoplæringscenter eller i en kombination af de to. Under din oplæring vil du løbende komme tilbage på skolen i undervisningsforløb.

Læs mere om Sådan finder du en læreplads

Din fremtid med EUX

Med en EUX kan du gå direkte ud i job i erhvervslivet og tjene gode penge som faglært. Du kan også blive selvstændig og starte egen virksomhed eller læse videre på en lang række videregående uddannelser. Det betyder, at du altid har mange valgmuligheder med en EUX-uddannelse.

Læs mere om Din fremtid med EUX

Fællesskab og studiemiljø

College360 danner ramme om et stærkt fællesskab mellem de forskellige fag- og uddannelsesretninger. Du bliver en del af et skolemiljø, hvor vi har fokus på høj trivsel - både fagligt og socialt.

Læs mere om Fællesskab og studiemiljø

Studieboliger

Opbygning EUX

Studie start

Januar og august

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

3 år og 11 mdr. til 5 år

Økonomi

SU / ELEVLØN

Ansøgning

Ansøg her

Mød vores elever på College360

Mød elever og tidligere elever

Kokkeelev fra College360
EUX Gastronom / Kok

Noah Michael Calloway Skibsholt

Jeg valgte uddannelsen som Gastronom, fordi jeg har en stor passion og interesse inden for gastronomien. Jeg elsker at arbejde med sammensætningen af smage, teksturer og tilberedninger mod at skabe nogle gode retter.

Smed fra College360
EUX Smed

Simon Hjort Thomsen

At være smed kræver færdigheder inden for flere discipliner. Udover at vi arbejder praktisk med at smede og hamre i metal, arbejder vi også meget på computer og med f.eks. CNC og robotteknologi i værkstedet. Jeg er glad for, at dagen er varieret og byder på nye udfordringer.

EUX Autolakerer
EUX Autolakerer

Jeffrey Augustinus Ashirifi Larsey

Lige nu drømmer jeg om at arbejde som autolakerer, men jeg valgte EUX uddannelsen som et sikkerhedsnet, da de gymnasiale niveauer åbner mange muligheder for videreuddannelse, hvis jeg en gang får lyst til det.

Elev på EUD Gastronom
EUX Gastronom / Kok

Lasse Froberg

Jeg elsker at lave mad, men jeg kunne ikke opgive tanken om en studentereksamen, derfor endte jeg på EUX, og det føles helt rigtigt. Jeg vil anbefale alle en EUX, her får du det bedste fra begge verdener – viden og håndværk.

Skiltetekniker elev fra College360
EUX Skiltetekniker

Freja Vejrgang Pedersen

Det bedste ved mit fag er, at man både arbejder med krop og hoved, og at man er kreativ. Opgaverne er meget forskellige, hvorfor man hele tiden får nye udfordringer.

Receptionist - Elev | College360
EUX Receptionist

Sofie Dengsø Rasmussen

På erhvervsuddannelsen opnår man stor personlig udvikling, fordi man bliver kastet ud i erhvervslivet og får ansvar. Jeg vil gerne være med til at bryde fordomme og vise, hvor mega fed branchen er.

Businesselev, Oscar Faaborg
EUX Event

Oscar Faaborg Kristensen

Med EUX får du masser af muligheder, hvis du vil bygge på- eller ændre din retning. Det er et plus, at man kan udfolde sig innovativt og afprøve idéer i praksis.

Elev på EUX Elektriker
Grundforløb 1 på EUX

Jonathan Lemming

Siden 3. klasse har jeg vidst, at jeg skal arbejde med elektronik. Jeg fik øjnene op for EUX-uddannelsen, som giver mig mulighed for at læse videre og måske en dag blive maskinmester med et elektrikersvendebrev. Jeg nyder hverdagen med vekslen mellem teori og praksis – der er aldrig to dage der er ens.

Kontorelev på EUX i Silkeborg
EUX Kontor

Trina Skov Dyhrberg Madsen

Jeg syntes aspekter af alle fag er spændende, og det giver rigtig god mening, at man kan koble det til det praktiske og bruge det i sin fremtidige hverdag. Derudover syntes jeg, at det er dejligt, at jeg kan have min personlighed med i mit arbejde, hermed også min kreativitet. Jeg drømmer om, at kunne bruge min uddannelse til både administrativt arbejde samt til at have kontakt med mennesker på daglig basis.

Elev Autolakerer | College360
EUX Autolakerer

Abdiel Hansen

Autolakererfaget er lige mig. Jeg synes, det er interessant at skabe sine egne designs og at se resultatet.

Elev på EUX business
Grundforløb 1 på EUX

Henok Tsegay Gebreamlak

Jeg startede på EUX Tech, fordi jeg havde en ide om, at jeg skulle være elektriker, men der fandt jeg ud af, at jeg faktisk var mere til handel og business og måden, som skolegangen var på her. Jeg er glad for at bo på skolen. Her er et godt miljø og fællesskab. Min store interesse er sport, og det kunne være fedt at arbejde med mit interesseområde i butik.

Elev som skiltetekniker på College360
EUX Skiltetekniker

Karoline Grønlund Mikkelsen

Jeg valgte skiltefaget, da jeg elsker at udfolde mig kreativt. Det bedste ved mit fag er, at man er en del af hele processen lige fra design til produktion og så montering. Jeg er glad for, at skiltefaget har en god blanding af praktisk arbejde og grafisk computerarbejde.

Elev på EUX Business i Silkeborg
EUX Detail/Butik

Henok Tsegay Gebreamlak

Vi arbejder meget i grupper. Det gode ved gruppearbejde er, at vi kan hjælpe hinanden og byde ind med noget forskelligt. Min store interesse er sport, og det kunne være fedt at kombinere interesse og karriere.

EUX Personvognsmekaniker
Grundforløb 1 på EUX

Oliver Lund Pedersen

Drømmen har altid været at blive Personvognsmekaniker for et racerteam, og da jeg samtidig godt kan lide at gå i skole så virkede EUX Personvognsmekaniker som en oplagt mulighed for mig. Jeg elsker at gå i skole og motiveres af, at dagen veksler mellem undervisning og praksis arbejde på værkstedet.

Handelselev på College360 i Silkeborg
EUX Handel

Luna Schmidt Madsen

Jeg synes, at en uddannelse med EUX giver gode fremtidsmuligheder, da man kan betragte det sådan, at man får to uddannelser i én.

EUX Personvognsmekaniker
EUX Personvognsmekaniker

Oliver Lund Pedersen

For mig er det en unik mulighed at få to uddannelser i en. Drømmen har altid været at blive personvognsmekaniker for et racerteam, samtidig kan jeg godt lide at gå i skole, derfor er EUX en oplagt mulighed for mig. Jeg motiveres af, at dagen veksler mellem undervisning og praksis arbejde på værkstedet. Jeg vil anbefale EUX, til dig som ønsker at ende ud med både svendebrev og studenterhue.

Besøg os

Vi afholder jævnligt informationsarrangementer, hvor du har mulighed for at besøge os og stille alle dine spørgsmål. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for vejledning eller ønsker en rundvisning.