TAG EN ERHVERVSUDDANNELSE

Tilmeld dig EUD nu
Vil du gerne have en aktiv hverdag? Kan du lide at arbejde med dine hænder og se dit arbejde blive til noget? Så er en erhvervsuddannelse noget for dig.
Elever spiller fodbold udenfor på Bredhøjvej 8

EUD

Der er mange muligheder med en erhvervsuddannelse

En erhvervsuddannelse (EUD) er det, man kalder en vekseluddannelse. Det betyder, at du både går i skole og er i lære i en virksomhed under uddannelsen. Når du er på skolen består undervisningen både af teori og praktisk arbejde i værksteder, laboratorier eller køkkener. Du afslutter din uddannelse med en svendeprøve eller fagprøve. 

Du kan på College360 vælge erhvervsuddannelser inden for Business, Hotel og Restaurant, Auto, Håndværk og Design.

Bliv elev på EUD

Grundforløb 1

Grundforløb 1 (GF1) er for dig, som har afsluttet 9. eller 10. klasse inden for de sidste 2 år. Forløbet giver dig en introduktion til erhvervsuddannelser og brancher og hjælper dig med at afklare dit endelige valg af uddannelse.

Auto

Auto er for dig, der er vild med biler. Auto samler uddannelserne til personvognsmekaniker, karrosseritekniker og autolakerer.

Business

Er du interesseret i salg, kundeservice, e-handel eller IT eller vil du være selvstændig? Business samler uddannelserne inden for detail, handel, event og kontor.

Hotel og Restaurant

Brænder du for at skabe gode oplevelser for andre? Hotel og restaurant samler uddannelserne ernæringsassistent, gastronom/kok, receptionist og tjener.

Håndværk & Design

Vil du se dine idéer blive til konkrete produkter? Håndværk og design samler uddannelserne til tømrer, smed, elektriker, bygningsmaler og skiltetekniker.

5 Gode grunde til at starte på EUD

Løn under din uddannelse

Du får løn under din uddannelse – både når du er på skole og i lære i en virksomhed

En aktiv hverdag

Du får en aktiv hverdag, hvor teori og praksis kobles sammen og understøtter hinanden

Selvværd og faglig stolthed

Du lærer et fag, du skaber noget og bliver stolt over dit håndværk

Gode fremtidsmuligheder

Du kan vælge mellem at et godt job i erhvervslivet, blive selvstændig eller læse videre

Der er brug for dig

Du bliver eftertragtet på arbejdsmarkedet og får let ved at få job med god løn

Fag og muligheder med EUD

En erhvervsuddannelse (EUD) er en praktisk uddannelse, der retter sig mod et erhverv. Det giver dig mange muligheder. Som færdiguddannet kan du arbejde som faglært i en virksomhed inden for det fag, du har valgt, blive selvstændig eller læse videre på en videregående uddannelse, hvis du får lyst.

Hvad er en erhvervsuddannelse?

En erhvervsuddannelse - ofte forkortet EUD - er en praktisk uddannelse, der retter sig mod et erhverv. Uddannelsen veksler mellem undervisning på skolen og oplæring i en virksomhed. Du får en uddannelse med direkte adgang til job som faglært i erhvervslivet. Du har også mulighed for at blive selvstændig eller læse videre på en videregående uddannelse, hvis du får lyst.

Læs mere om Hvad er en erhvervsuddannelse?

Sådan finder du en læreplads

En erhvervsuddannelse består af både undervisning på skolen og oplæring, som foregår i en virksomhed. Under din oplæring vil du løbende komme tilbage på skolen i undervisningsforløb.

Læs mere om Sådan finder du en læreplads

Din fremtid med EUD

Med en erhvervsuddannelse får du mange muligheder. Du gå direkte ud i job i erhvervslivet og tjene gode penge. Du kan blive selvstændig og starte egen virksomhed, eller du kan læse videre på en lang række videregående uddannelser, hvis du får lyst.

Læs mere om Din fremtid med EUD

Fællesskab og studiemiljø

College360 danner ramme om et stærkt fællesskab mellem de forskellige fag- og uddannelsesretninger. Du bliver en del af et skolemiljø, hvor vi har fokus på høj trivsel - både fagligt og socialt.

Læs mere om Fællesskab og studiemiljø

Studieboliger

Som elev på College360 har du mulighed for at bo i skolens nye studieboliger. Her bor du sammen med andre unge, der også er ved at tage en uddannelse på College360. Eleverne, der bor i studieboligerne har et helt unikt fællesskab på tværs af uddannelser, hvor de efter skole også har mulighed for at bruge skolens faciliteter.

Læs mere om Studieboliger

Opbygning EUD

Studie start

Januar og august

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

Fra 2 til 4 år og 6 mdr.

Økonomi

SU / ELEVLØN

Ansøgning

Ansøg her

Mød vores elever på College360

Studenter foran HTX med flag og blomster

Student og hva' så nu? Få nye kompetencer på College360

Har du en studentereksamen fra HHX, HTX, STX eller HF? Vidste du, at du med en erhvervsuddannelse kan bygge oven på din studentereksamen og opnå nye praktiske og håndværksmæssige kompetencer? Start din karriere i erhvervslivet med en erhvervsuddannelse på College360.

Læs mere om dine muligheder

Skal du i 10. klasse efter sommerferien - Prøv eud10!

Silkeborg Ungdomsskole og College360 tilbyder sammen eud10. Undervisningen foregår 3 dage i ugen på Silkeborg Ungdomsskole og 2 dage på College360. Du får mulighed for at afprøve erhvervsuddannelserne og møder masser af andre unge med de samme drømme og interesser som dig selv.

Få mere information om EUD10

4,6 mio. kr. i støtte fra Nordeafonden til ny teknologi

Erhvervsuddannelserne på College360 har modtaget 4,6 mio. kr. i støtte fra Nordea-fondens værkstedspulje. Puljen er etableret for at forbedre erhvervsskolernes faciliteter og udstyr og styrke undervisernes kompetencer med det mål at gøre det mere attraktivt for unge at tage en erhvervsuddannelse. 

Læs mere om planerne på College360

Eleverne har ordet!

Vidste du, at de unge på erhvervsuddannelserne på College360 har deres egen kanal? Oplev hverdagen gennem elevernes film, billeder og fortællinger.

 

 

Mød elever og tidligere elever

Bygningsmalerelev, Christian Uller Gleissner
Bygningsmaler

Christian Uller Gleissner

Hvis du er tvivl, om du kan klare en uddannelse, så spring ud i det. Der er masser af hjælp at hente og et godt fælleskab.

Elev Autolakerer | College360
Autolakerer

Kazqli Saado

Jeg kan godt lide følelsen af, at man er i sin egen verden, når man står og koncentrerer sig om sit arbejde.

Elev gastronom kok EUD
Gastronom / Kok

Milan Hansen

Jeg elsker mit fag og at være kreativ i et køkken – at få ideer og få lov at eksperimentere. Undervisningen er relevant, og vi bruger den viden vi får i køkkenet. Jeg drømmer om at åbne min egen restaurant eller at få arbejde på en af de bedste restauranter.

Bygningsmaler med EUD i Silkeborg
Bygningsmaler

Lærke Lank Nielsen

Da jeg var i militæret, var jeg i tvivl om, hvad jeg ville. En veninde forslog mig maleruddannelsen, og jeg gik hjem og undersøgte faget. Jeg synes, det lød interessant og ringede derfor til en mester, som faktisk tilbød mig arbejde - firmaet er i dag min læreplads. Det viste sig, at være en god beslutning. Jeg holder meget af mit fag, fordi det kræver tekniske færdigheder, præcision og kreativitet.

Magnus er super klar
Smed

Magnus Pedersen De Thurah

Jeg overvejede at blive pædagog, men da jeg blev præsenteret for smedefaget, fandt jeg ud af, at det er jeg god til og, at det er skide skægt. Jeg elsker at arbejde med mine hænder, og det er fedt at stå op og bruge den energi, jeg vågner med.

Elektrikerelev på EUD, College360
Grundforløb 1

Niklas Gaard

Jeg tog GF1, fordi jeg var i tvivl om, hvad jeg ville. Da jeg kom i praktik som elektriker, vidste jeg, at det var det, jeg skulle. Jeg har en stor passion for håndbold og træner 4 gange om ugen, hvilket skolen tager højde for. Det betyder meget for mig, at jeg kan uddanne mig og udøve min sport samtidig.

Businesselev, Bastian
Handel

Bastian Bregendorf

Jeg valgte EUD Business, da jeg gerne ville hurtigt ud at arbejde. Mit drømmemål er at blive selvstændig!

Elev på EUD Gastronom
Gastronom / Kok

Sarah Julie Mathiassen

Jeg elsker at lave mad og arbejde kreativt med mine hænder. Jeg har en lille drøm om at starte mit eget - måske et sted med små desserter. Jeg har fået praktik i VIA’s kantine, og jeg håber, at jeg kan fortsætte der som elev.

Elev på College360 - Karrosseritekniker
Karrosseritekniker

Mikkel Smed Sejersen

Først troede jeg, at jeg skulle være mekaniker, men så fik jeg øjnene op for det spændende arbejde, som en karrosseriteknikker laver. Jeg kan godt lide den variation, der er i arbejdet. Der er ikke to skader, der er ens, derfor ved man aldrig, hvad man møder ind til.

Elektrikerelev
Elektriker

Simon Malberg

Mit mål med at tage elektrikeruddannelsen er at komme til at påvirke den grønne omstilling positivt f.eks. inden for vindmølleindustrien. Det er min ambition.

Skilteteknikerelev, Katrine Kvist
Skiltetekniker

Katrine Kvist

Jeg elsker at være kreativ, og bruge mine hænder til at lave godt håndværk.

Autolakererelev på College360
Autolakerer

Lasse Hansen

Jeg blev tilbudt en læreplads som autolakerer, fordi jeg havde arbejdet som fejedreng og arbejdsmand hos en autolakerer.

EUD Mekaniker fra College360
Personvognsmekaniker

Andy Møller Kaalund

Jeg valgte faget, fordi jeg godt kan lide at reparere scootere og biler. Det er et plus, at faget i dag også rummer reparation af el-biler og hybride-biler, hvilket betyder, at vi også får indgående viden samt færdigheder om teknologi.

Elev på EUD, Karrosseritekniker
Karrosseritekniker

Michael Bolvig Hansen

Jeg har længe haft en drøm om at bruge mine hænder. Jeg nyder den tilfredsstillelse, der følger med at tage skadede biler ind, reparere dem og se dem stå snorlige igen.

Tømrerelev, Frederik Due Troelsen
Tømrer

Frederik Due Troelsen

Jeg er ikke den boglige type. Jeg vil gerne være aktiv og lave noget med mine hænder, så jeg valgte at blive tømrer.

Personvognsmekanikerelev, Kristian Lemmer
Personvognsmekaniker

Kristian Lemmer

Jeg kan godt lide at bruge mine hænder, og jeg har altid skruet i biler.

Kom til infoaften på erhvervsuddannelserne og EUX

Skal du vælge ungdomsuddannelse efter 9.-10. klasse? Er du student fra STX, HTX, HHX eller HF og går du med tanker om at bygge ovenpå med en håndværksuddannelse? Skal du videre efter sabbatår eller anden uddannelse, eller vil du skifte spor i dit arbejdsliv? På College360 kan vi hjælpe dig videre med dine overvejelser. Kom til Infoaften og mød vores studievejledere, oplev skolen og hør om alle erhvervsuddannelser og EUX