EUX Tjener

Bliv gastronomisk formidler

Er du fascineret af den gastronomiske verden, og kan lide, at videreformidle din viden? Så er EUX Tjener den perfekte uddannelse for dig. Du får en erhvervsfaglig uddannelse, kombineret med en eksamen på gymnasialt niveau.
Tilmelding
Tjener måler op til cocktails i baren på College360
Til et hvert bord skal der blomster til

EUX Tjener

Du bliver den perfekte vært

Som tjener er du med til at levere en sublim madoplevelse. Gæsterne afhænger af din evne til at kunne formidle budskabet bag retten. Det er også dig der vejleder i drikkevarer og allergier. Du er den perfekte vært, og sørger altid for at servicen er i top. En tjener skal derfor have en stor teknisk viden og forståelse, og en god evne til at kommunikere med forskellige mennesker.

Hvad lærer jeg på uddannelsen til EUX tjener?

Under uddannelsen skal du hele tiden bruge hovedet og hænderne, så du lærer at analysere dine gæsters behov mens du yder dem en praktisk service. Du får undervisning i alt fra menu-lære og gastronomi til selskabsservering. Som uddannet tjener får du også en stærk sans for æstetik, og du lærer at dække op til selskaber af forskellige størrelser. 

Hvor kan jeg komme i lære?

Du skal under uddannelsen i lære hos en selvfunden restauration - det kan være alt fra større hoteller til mindre restauranter eller caféer, og du vælger selv hvilken retning du vil specialisere dig i. Der bliver undervejs i uddannelsen også mulighed for at deltage i spændende events og konkurrencer - både i ind- og udland.

Hvilke muligheder for videreuddannelse får jeg?

Som uddannet EUX tjener vil du kunne arbejde med service på højt niveau. Du kan også bygge ovenpå din uddannelse, f.eks. med en titel som Sommelier (vinekspert). Når du tager EUX sammen med din tjeneruddannelse, vil du have adgang til en række videregående uddannelser. Eksempler på disse kunne være: International Hospitality Management eller Fødevarer og ernæring.

 

5 Gode grunde til at starte på EUX Tjener

Du får to uddannelser i én

Med en EUX får du både en faglært uddannelse og en erhvervsfaglig studentereksamen, som giver dig gode muligheder for at læse videre. Du afslutter uddannelsen med en svendeprøve/fagprøve og med at få EUX-studenterhuen på hovedet.

Du får praktisk erhvervserfaring på dit CV

Du får praktisk erhvervserfaring på CV’et og viden om at begå dig på en arbejdsplads med i bagagen, når du er færdiguddannet.

Nye venner og godt fællesskab

Du får din uddannelse i et fedt studiemiljø på vores helt nye skole. Du lærer elever fra mange andre uddannelser og kende og får nye venner.

Aktiv hverdag og varieret undervisning

Du oplever en anderledes måde at gå i skole på. Alt efter uddannelse vil du opleve virksomhedsbesøg, studieture, praktik, case- og projektarbejde eller du får mulighed for at afprøve teori i værksteder og laboratorier.

Fremtiden er åben - du får alle muligheder

Du bliver eftertragtet på arbejdsmarkedet og får let ved at få et godt job med god løn og karriere. Du kan blive iværksætter eller læse på en videregående uddannelse, hvis du har lyst.

Du bliver knivskarp til at se detaljer, der er med til at give den gode helhedsoplevelse

Eud Tjener Glas

Er du konkurrencemenneske? Så har du mulighed for, at deltage i gastronomiske undersøgelser undervejs i din uddannelse

Eud Tjener Flambering

Du bliver ekspert i, at servere og fortælle om vin på uddannelsen til tjener

Eud Tjener Skaenker Vin Reiss

Godt fællesskab og samarbejde skaber gode gæsteoplevelser

Gode grin, arbejdsglæde og godt fællesskab er også en del af hverdagen på Hotel og Restaurant. Du får alle muligheder for at udvikle din faglighed og dine talenter sammen med andre i vores egen restaurant og bar. Her afholder vi forskellige events sammen med b.la. gastronomerne, så du får testet dine evner for samarbejde både i forberedelserne og under gæstebetjeningen. Hvis du har mod på det, får du også mulighed for at deltage i konkurrencer undervejs i din uddannelse til tjener. 

Fag og muligheder med EUX Tjener

Under uddannelsen til Tjener med EUX bliver du introduceret til en teoretisk viden omkring mad, drikkevarer og service, og du bliver klædt på til at kunne indgå i et restaurationsteam. Du får en stor baggrundsviden med dig, som du kan anvende på din læreplads. Som færdigudlært kan du få arbejde i hotel- og restaurationsbranchen, eller du kan tage en videregående uddannelse. 

Fag på EUX tjeneruddannelsen

På Tjeneruddannelsen arbejder vi med faglige fællesskaber, hvor samarbejde og kommunikation er grundstenene i læren om fødevareproduktion, kvalitet, sundhed og det gode værtskab. Hotel, restaurant og storkøkken - stedet, hvor oplevelsen af det veltilberedte måltid og den fremragende og udsøgte service spiller en væsentlig rolle i dagligdagen.

Læs mere om Fag på EUX tjeneruddannelsen

Sådan finder du en læreplads

En erhvervsuddannelse består af både undervisning på skolen og oplæring, som foregår i en virksomhed. Under din oplæring vil du løbende komme tilbage på skolen i undervisningsforløb.

Læs mere om Sådan finder du en læreplads

Fællesskab og studiemiljø

College360 danner ramme om et stærkt fællesskab mellem de forskellige fag- og uddannelsesretninger. Du bliver en del af et skolemiljø, hvor vi har fokus på høj trivsel - både fagligt og socialt.

Læs mere om Fællesskab og studiemiljø

Studieboliger

Som elev på College360 har du mulighed for at bo i skolens nye studieboliger. Her bor du sammen med andre unge, der også er ved at tage en uddannelse på College360. Eleverne, der bor i studieboligerne har et helt unikt fællesskab på tværs af uddannelser, hvor de efter skole også har mulighed for at bruge skolens faciliteter.

Læs mere om Studieboliger

Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Her kan du læse mere om optagelse, adgangskrav og tilmelding til EUD/EUX. Optagelse og adgangskrav afhænger af din alder og baggrund, når du søger. Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du se dine muligheder for alligevel at kunne starte på en erhvervsuddanelse. Du kan også læse om, hvordan du kan få merit for tidligere erfaringer og uddannelse.

Læs mere om Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Velkommen til undervisning

Her kan du finde en række praktiske oplysninger, som er målrettet elever, der skal starte på et af forløbene på tjeneruddannelsen. Det er f.eks. her, du finder information om det udstyr, som du skal bruge i undervisningen. Har du spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Læs mere om Velkommen til undervisning

Opbygning EUX Tjener

År 1

År 2

År 3

År 4

År 5

Grundforløb 1

Grundforløb 2

Læreplads

Skole

Studie start

Januar og august

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

4 år

Økonomi

SU / ELEVLØN

Ansøgning

Ansøg her

Uddannelser som kunne være noget for dig

Kom til infoaften på erhvervsuddannelserne og EUX

Skal du vælge ungdomsuddannelse efter 9.-10. klasse? Er du student fra STX, HTX, HHX eller HF og går du med tanker om at bygge ovenpå med en håndværksuddannelse? Skal du videre efter sabbatår eller anden uddannelse, eller vil du skifte spor i dit arbejdsliv? På College360 kan vi hjælpe dig videre med dine overvejelser. Kom til Infoaften og mød vores studievejledere, oplev skolen og hør om alle erhvervsuddannelser og EUX