Detail/Butik

Lad din salg- og servicekarriere starte her

Vil du gerne have daglig kontakt med mange mennesker? Er du serviceminded og har lyst til at vejlede andre? Kunne du tænke dig at åbne egen butik, være butiksbestyrer eller måske ligger din interesse inden for e-handel og webshop? Så er detailuddannelsen en god mulighed for udvikling og karriere for netop dig!
Tilmelding
Pige i lære i tøjbutik står ved kassen

Detail/Butik

Du lærer alt om salg og kundeservice

Undervisningen på skolen er bygget op omkring konkrete problemstillinger og cases fra erhvervslivet. Du arbejder ofte projektorienteret og med tværfaglige emner. Den virkelighedsnære undervisning giver dig de faglige og teoretiske kompetencer, der matcher de opgaver, du vil møde under din læretid. På din læreplads bliver du oplært i de arbejdsopgaver, som hører til uddannelsen. Oplæringen foregår på en arbejdsplads. Du afslutter uddannelsen med en fagprøve.

Hvilke områder berører uddannelsen?

Uddannelsen som salgsassistent giver en grundlæggende viden om varer, salg og kundeservice i en butik. Du bliver dygtig til at betjene og vejlede kunder, og opnår en vigtig specialviden inden for dit felt. Du får desuden viden om, hvordan du indkøber varer, styrer lageret, præsenterer varerne og indretter butikken. Du lærer at betjene en kasseterminal, ligesom du lærer om butikkens økonomi.

Hvilken type jobs kan jeg få?

Salgsassistenter kan arbejde som ansatte eller butiksbestyrere i butikker, supermarkeder, stormagasiner eller med digital handel i detailhandelsbranchen. Du vil også blive godt klædt på til at åbne egen butik eller webshop. 

 

5 Gode grunde til at starte på Detail/Butik

Løn under din uddannelse

Du får løn under din uddannelse – både når du er på skole og i lære i en virksomhed

En aktiv hverdag

Du får en aktiv hverdag, hvor teori og praksis kobles sammen og understøtter hinanden

Selvværd og faglig stolthed

Du lærer et fag, du skaber noget og bliver stolt over dit håndværk

Gode fremtidsmuligheder

Du kan vælge mellem at et godt job i erhvervslivet, blive selvstændig eller læse videre

Der er brug for dig

Du bliver eftertragtet på arbejdsmarkedet og får let ved at få job med god løn

Du vil opleve et godt fællesskab og der er mange fællesaktiviteter på tværs af uddannelserne

EUD Livet Paa Skolen Businesselever Paa Taget

Der er mange muligheder for at hygge sig med klassekammeraterne i pauserne

Eud Business Bordfodbold

En del af undervisningen foregår i små grupper, hvor du har mulighed for at fordybe dig

Eud Business Samarbejde Drenge

Du får masser af mulighed for, at afprøve dine talenter, når du i løbet af din uddannelse skal i lære. Du vælger selv, hvilken brancheprofil, du vil have.

Eud Detail Toejbutik

Interesserer du dig for mode? Så er der rig mulighed for, at dyrke din interesse på detail-uddannelsen.

Eud Detail Udstilling

Du bliver god til mødet med mennesker under din detail-uddannelse. Har du lyst til, at møde mange mennesker, kan du komme i lære i en butik med mange kunder.

Eud Detail Udpakning

I Madværket - skolens kantine i det store fællesrum - kan du tanke op på mad og drikke og slappe af med vennerne.

EUD Livet Paa Skolen Elever I Madvaerket (1)

Der er masser af muligheder for at lave projekter og gruppearbejde på skolens fællesarealer.

EUD Livet Paa Skolen Elever Laver Gruppearbejde Paa Faellestrappen

Hverdagen på Detail/Butik

Hverdagen på uddannelsen veksler mellem praktisk faglighed og boglig fordybelse. Du vil derfor opleve stor variation i din hverdag. Vi har fokus på det sociale sammenhold, og du må gerne benytte skolens fællesarealer til at hygge med dine klassekammerater efter skole.

Fag og muligheder med Detail/Butik

Detailhandeluddannelsen er for dig, som er interesseret i en fremtid inden for salg, produktpræsentation, indkøb og drift af en butik eller webshop. Der er mange muligheder med en uddannelse inden for detailhandel. Du kan uddanne dig som salgsassistent inden for forskellige brancher (også kaldet profiler) eller som visual merchandizer (dekoratør) eller inden for digital handel. 

Fag på Detail/Butik

Detailhandelsuddannelsen har som overordnet formål, at eleverne opnår viden og færdigheder inden for: Generelle salgs- og driftsmæssige funktioner og arbejdsopgaver i detailhandelsvirksomheder. Specialiserede opgaver inden for detailhandelsvirksomheders koncept, salg, butik og produkt samt drift i forskellige arbejdsfunktioner og butikskategorier. Værdiskabende opgaveløsninger inden for detailhandelsvirksomheders koncept, salg, butik og produkt samt drift.

Læs mere om Fag på Detail/Butik

Sådan finder du en læreplads

En erhvervsuddannelse består af både undervisning på skolen og oplæring, som foregår i en virksomhed. Under din oplæring vil du løbende komme tilbage på skolen i undervisningsforløb.

Læs mere om Sådan finder du en læreplads

Fællesskab og studiemiljø

College360 danner ramme om et stærkt fællesskab mellem de forskellige fag- og uddannelsesretninger. Du bliver en del af et skolemiljø, hvor vi har fokus på høj trivsel - både fagligt og socialt.

Læs mere om Fællesskab og studiemiljø

Studieboliger

Som elev på College360 har du mulighed for at bo i skolens nye studieboliger. Her bor du sammen med andre unge, der også er ved at tage en uddannelse på College360. Eleverne, der bor i studieboligerne har et helt unikt fællesskab på tværs af uddannelser, hvor de efter skole også har mulighed for at bruge skolens faciliteter.

Læs mere om Studieboliger

Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Her kan du læse mere om optagelse, adgangskrav og tilmelding til EUD/EUX. Optagelse og adgangskrav afhænger af din alder og baggrund, når du søger. Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du se dine muligheder for alligevel at kunne starte på en erhvervsuddanelse. Du kan også læse om, hvordan du kan få merit for tidligere erfaringer og uddannelse.

Læs mere om Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Velkommen til undervisning

Opbygning Detail/Butik

År 1

År 2

År 3

Grundforløb 1

Grundforløb 2

Læreplads

Studie start

Januar og august

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

½ år + 2 år

Økonomi

SU / ELEVLØN

Findes også på

Detail/Butik (EUX)

Ansøgning

Ansøg her

Kom til infoaften på erhvervsuddannelserne og EUX

Skal du vælge ungdomsuddannelse efter 9.-10. klasse? Er du student fra STX, HTX, HHX eller HF og går du med tanker om at bygge ovenpå med en håndværksuddannelse? Skal du videre efter sabbatår eller anden uddannelse, eller vil du skifte spor i dit arbejdsliv? På College360 kan vi hjælpe dig videre med dine overvejelser. Kom til Infoaften og mød vores studievejledere, oplev skolen og hør om alle erhvervsuddannelser og EUX