EUX Elektriker

En verden af elektronik

Uddannelsen til EUX elektriker åbner døren ind til en verden af elektronik. Vil du arbejde med industrirobotter? Eller computernetværk? Så har vi vejen fremad til dig. Ved at rådgive dine kunder om valg af energieffektive løsninger og ved at løse kundens problemer med elinstallationer med fokus på miljøvenlighed, så kommer du til at spille en vigtig rolle i den grønne omstilling.
Tilmelding
Elektriker skruer i elinstallation på et bord

EUX Elektriker

Løs komplekse problemer med dine hænder

Hvis du trives med at fordybe dig og kan lide at bruge dine hænder til at løse komplekse problemer, så er du kommet til det rette sted. 

Hvad indeholder uddannelsen til EUX elektriker?

Hvis du ikke vidste det i forvejen, så er en elektriker meget mere end en der sørger for at der er lys. Som elektriker kan du arbejde med installering af mange slags elektroniske systemer. Du bruger i ligeså høj grad din computer, som du bruger din skruetrækker. Du får med EUX også gode muligheder for at videreuddanne dig til eksempelvis IT-supporter eller konsulent. Vi har helt nye lokaler fyldt med udstyr, så du kan få fingrene i spændende projekter.

På EUX får du fag som Dansk, Engelsk, Matematik og Fysik. Fagene er på gymnasialt niveau, og eksamen er derfor på højde med en studentereksamen. 

Hvilke fremtidsmuligheder får jeg som EUX elektriker?

Jobmulighederne som elektriker er mange. Der er lav arbejdsløshed ca. 3 %. Lønmulighederne er også attraktive. Vælger du på et tidspunkt i din karriere at læse videre, har du gode forudsætninger med en EUX. Inspiration til videreuddannelse kan være: Energiteknolog og Data og kommunikationsuddannelsen

5 Gode grunde til at starte på EUX Elektriker

Du får to uddannelser i én

Med en EUX får du både en faglært uddannelse og en erhvervsfaglig studentereksamen, som giver dig gode muligheder for at læse videre. Du afslutter uddannelsen med en svendeprøve/fagprøve og med at få EUX-studenterhuen på hovedet.

Du får praktisk erhvervserfaring på dit CV

Du får praktisk erhvervserfaring på CV’et og viden om at begå dig på en arbejdsplads med i bagagen, når du er færdiguddannet.

Nye venner og godt fællesskab

Du får din uddannelse i et fedt studiemiljø på vores helt nye skole. Du lærer elever fra mange andre uddannelser og kende og får nye venner.

Aktiv hverdag og varieret undervisning

Du oplever en anderledes måde at gå i skole på. Alt efter uddannelse vil du opleve virksomhedsbesøg, studieture, praktik, case- og projektarbejde eller du får mulighed for at afprøve teori i værksteder og laboratorier.

Fremtiden er åben - du får alle muligheder

Du bliver eftertragtet på arbejdsmarkedet og får let ved at få et godt job med god løn og karriere. Du kan blive iværksætter eller læse på en videregående uddannelse, hvis du har lyst.

Der er forskellige intro aktiviteter, på tværs af uddannelserne, for alle nye elever

EUX Livet Paa Skolen Hotdogs Paa Taget

Du bliver en del af et godt fællesskab og vil opleve et godt sammenhold i klassen

EUX Elektriker Livet Paa Skolen Sammenhold I Klassen

I pauserne kan du spille bordtennis eller bordfodbold med dine klassekammerater

EUX Livet Paa Skolen 2 Drenge Spiller Bordtennis

Der er gode muligheder for at du kan forbyde dig i fagene og du kan altid få hjælp af din underviser

EUX Elektriker Livet Paa Skolen Muligheder For Fordybelse

Du vil få en hverdag, hvor du kommer til at arbejde med teori i praksis

EUX Bliv Elev Elektriker Tændinger I Stand

Det gælder om, at holde overblikket, når du skal lave en elinstallation

Eud Elektriker Skruer I Elinstallation

Der er mange forskellige praktiske opgaver, du skal løse i undervisningen

EUX Bliv Elev Elektriker Tændinger

En stor dag, at få EUX huen og blive fejret af familie og venner, efter sidste eksamen

EUX Livet Paa Skolen Eux Studenter

Hverdagen på EUX Elektriker

På elektrikeruddannelsen får du en varieret hverdag. Du kommer til at samarbejde med både dine klassekammerater og andre elever fra håndværksuddannelserne, så du er klædt godt på til at forstå afhængighederne mellem de forskellige håndværkere på f.eks. en byggeplads. Vi har også tid til det sociale fællesskab gennem sjove aktiviteter som bordtennis eller fodbold.

Fag og muligheder med EUX Elektriker

På uddannelsen til EUX elektriker får du undervisning, der giver dig en god indsigt i alle afkroge af faget. Nogle af de fag du kan glæde dig til at få, er: måleteknik, elinstallation, regulering og opbygning af alarmsystemer. Som færdigudlært er der gode fremtidsmuligheder, da der er lav arbejdsløshed i faget. Du kan med din EUX også vælge at videreuddanne dig. 

 

Fag på EUX elektrikeruddannelsen

Sådan finder du en læreplads

En erhvervsuddannelse består af både undervisning på skolen og oplæring, som foregår i en virksomhed. Under din oplæring vil du løbende komme tilbage på skolen i undervisningsforløb.

Læs mere om Sådan finder du en læreplads

Fællesskab og studiemiljø

College360 danner ramme om et stærkt fællesskab mellem de forskellige fag- og uddannelsesretninger. Du bliver en del af et skolemiljø, hvor vi har fokus på høj trivsel - både fagligt og socialt.

Læs mere om Fællesskab og studiemiljø

Studieboliger

Som elev på College360 har du mulighed for at bo i skolens nye studieboliger. Her bor du sammen med andre unge, der også er ved at tage en uddannelse på College360. Eleverne, der bor i studieboligerne har et helt unikt fællesskab på tværs af uddannelser, hvor de efter skole også har mulighed for at bruge skolens faciliteter.

Læs mere om Studieboliger

Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Her kan du læse mere om optagelse, adgangskrav og tilmelding til EUD/EUX. Optagelse og adgangskrav afhænger af din alder og baggrund, når du søger. Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du se dine muligheder for alligevel at kunne starte på en erhvervsuddanelse. Du kan også læse om, hvordan du kan få merit for tidligere erfaringer og uddannelse.

Læs mere om Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Velkommen til undervisning

Vi glæder os meget til at se dig. Nedenfor kan du finde mange praktiske oplysninger om din uddannelse. Har du spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Læs mere om Velkommen til undervisning

Opbygning EUX Elektriker

År 1

År 2

År 3

År 4

År 5

Grundforløb 1

Grundforløb 2

Læreplads

Skole

Studie start

Januar og august

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

5 år

Økonomi

SU / ELEVLØN

Ansøgning

Ansøg her

Mød elever og tidligere elever

Elev på EUX Elektriker
EUX Elektriker

Jonathan Lemming

Siden 3. klasse har jeg vidst, at jeg skal arbejde med elektronik. Jeg fik øjnene op for EUX, som giver mig mulighed for at læse videre og måske en dag blive maskinmester med et elektrikersvendebrev. Jeg nyder, at hverdagen veksler mellem teori og praksis – der er aldrig to dage, der er ens.

Uddannelser som kunne være noget for dig

Brug for en
EUX vejleder?

Vejleder

Irene Bruus

Studievejleder på EUD/EUX

  Uddannelse
  • EUD
  • EUX
  Retning
  • Business
  • Grundforløb 1

Vejleder

Susan Majbritt Bay Thomsen

Studievejleder på EUD/EUX

  Uddannelse
  • EUD
  • EUX
  Retning
  • Håndværk & Design
  • Auto

Vejleder

Søren Kops Hansen

Studievejleder på EUD/EUX, Lærepladskonsulent

  Uddannelse
  • EUD
  • EUX
  Retning
  • Hotel og Restaurant
  • Håndværk & Design

Kom til infoaften på erhvervsuddannelserne og EUX

Skal du vælge ungdomsuddannelse efter 9.-10. klasse? Er du student fra STX, HTX, HHX eller HF og går du med tanker om at bygge ovenpå med en håndværksuddannelse? Skal du videre efter sabbatår eller anden uddannelse, eller vil du skifte spor i dit arbejdsliv? På College360 kan vi hjælpe dig videre med dine overvejelser. Kom til Infoaften og mød vores studievejledere, oplev skolen og hør om alle erhvervsuddannelser og EUX