På Tømreruddannelsen arbejder vi med en lang række forskellige discipliner. På praktiksiden skal du blandt andet lære at anvende en række håndværktøjer, samt anvende elektriske håndværktøj, til udførelse af de forskellige tømrerkonstruktioner. Der bliver stillet løbende krav til dit arbejde med emnerne, for at sikre kvalitet i det udførte arbejde.
Fag på Grundforløb 1
På Grundforløb 1 skal vi igennem en række projekter, der skal klæde dig på til at vælge din endelige uddannelsesretning på Grundforløb 2.
Du vil også få fag som f.eks. Dansk, Faglig kommunikation, Innovation og lærepladssøgning. Du har mulighed for at komme i to ugers praktik (virksomhedsforlagt undervisning) og få mulighed for at følge en række valgfag.
Fag på Grundforløb 2
Fag: Matematik F, Teknologi F, Brandforanstaltninger v. gnistproducerende værktøj, Elementær brandbekæmpelse, Førstehjælp, Rulle- og bukkestillads og valgfag.
Overgangskrav til hovedforløb på tømreruddannelsen
For at komme i gang med hovedforløbet på Tømreruddannelsen skal følgende overgangskrav bestås:
Fag:
- Matematik F
- Teknologi F
Certifikater:
- Rulle- og bukkestillads
- Elementær brandbekæmpelse
- Førstehjælp på mellemniveau
- Varmt arbejde
- Maskin kørekort - Træfagenes byggeuddannelse
Fag på hovedforløb
Fag: Teknologi E, Byggepladsindretning og affaldshåndtering, Nivellering og afsætning, Byggeri og energiforståelse, Konstruktionstegning, Tagkonstruktion (principper, udførelse), Udvendigt tagarbejde (principper, udførelse), Byggeri og samfund, Råd og svamp, Montage af døre og vinduer, Byggeri og arbejdsmiljø, Ydervægkonstruktion (principper, udførelse), Gulvkonstruktion og trægulve, Vådrumsopbygning med lette skillevægge, Trappearbejde, Sammensatte tømmerkonstruktioner.