Science

Teoretisk og praktisk fordybelse i science

Er du vild med at eksperimentere i fysik? Og har du det gode overblik i matematik? Så er studieretningen Science lige noget for dig.
Tilmelding
To piger i laboratorium

Science

Et studie i alt mellem himmel og jord

Fysik er studiet i alt mellem himmel og jord - energiformer, bevægelse, atomer og meget mere. Matematik er blandt andet læren om geometri, tal og formler.

Hvad lærer jeg i studieretningsfagene Matematik A og Fysik A på Science?

På studieretningen Science går vi i dybden med spændende teori inden for fysik og matematik, og vi bruger de to fag i samspil til at få flere perspektiver på vores projekter. Vi kan eksempelvis arbejde med bæredygtighed som tema, hvor vi analyserer energiformer. Studieretningen er til dig, der gerne vil fordybe dig i det naturvidenskabelige og samtidig have gode, grundlæggende muligheder for videreuddannelse.

Studieretningen er baseret på fag, du allerede kender fra grundskolen, men på A-niveau fordyber vi os mere i komplekse teorier, og vi bruger samspillet mellem matematik og fysik til at få nye dimensioner på vores projekter. Et eksempel på et tværfagligt emne kunne være kinematematik fra fysikken i samspil med differential- eller integralregning i matematik.

Hvad kan jeg bruge Science til i fremtiden?

Studieretningen giver adgang til flest mulige videregående uddannelser inden for naturvidenskab og teknologi. Du får en god grundlæggende forståelse for, hvordan man arbejder både teoretisk og praktisk med fagene. Vi tager ofte på ekskursioner og studieture til videregående uddannelser, hvor du kan se, hvordan man eksempelvis har matematik på universitetet i Aarhus eller måske endda, hvordan man studerer fysik på Oxford University i England. 

Mulighederne er mange, men nogle stærkt relevante retninger, du kan gå i efter din studentereksamen, kan være: Maskinteknik, Fysik, Anvendt matematik.

Se videon og hør HTX eleverne Anna og August fortælle, hvordan det er at gå på studieretningen Science. 

5 Gode grunde til at starte på Science

Faglig fordybelse

Hvis matematik og fysik har fanget din interesse, er Science din mulighed for, at fordybe dig fagene.

Spændende eksperimenter

Vi fører teori ud i virkeligheden, når vi arbejder med eksperimentelle forsøg.

Højt engagement

Når du starter på Science, vil du møde andre elever, der har samme faglige interesser som dig. Du får engagerede undervisere, der brænder for deres fag.

Ekskursioner og studieture

Studieretningen lægger op til mange spændende ekskursioner og studieture, hvor du får mulighed for at opleve relevante virksomheder og videregående uddannelser.

Gode muligheder for videreuddannelse

Fagene på Science giver adgang til mange videregående uddannelser

Når du starter på HTX, vil der være fokus på at danne fællesskab gennem sjove aktiviteter

Htx Livet Paa Skolen Fort Oesterlund Beerpong

Der er højt humør og sammenhold på den årlige idrætsdag og masser af aktiviteter for alle

HTX Livet Paa Skolen Idraetsdag Sammenhold

Efter en hel uge med teknikfag hygges der udenfor, i det gode vejr, med grillmad

HTX Livet Paa Skolen Hygge Grill

På Science kan du glæde dig til at udføre spændende forsøg i vores laboratorier

Htx Science Forsoeg Med Kolbe

Gallafest, som afslutning på dine tre gymnasieår - det glemmer du aldrig

HTX Livet Paa Skolen Gallafest Bord

Lige inden vi går på juleferie hygger vi med forskellige aktiviteter og vi har fx julebanko

HTX Livet Paa Skolen Julebanko

Med en HTX kan du se frem til en fremtid med mange muligheder

Htx Science Kigger I Kikker

Under din gymnasietid vil du komme på ekskursioner og studieture, hvor du oplever undervisningen med et andet udsyn

Htx Studietur Elever Laver Pizza

Hverdagen på Science

Du bliver hurtigt en del af et godt fællesskab i mindre grupper og i større fællesskaber på tværs af hele HTX. Du vil opleve en hverdag, med forskellige aktiviteter og også uden for skoletiden, er der sjove fællesaktiviteter, som du kan deltage i. 

Fag og muligheder med Science

På studieretningen Science, får du Matematik A og Fysik A. Science er din vej til at sikre dig selv gode muligheder for adgang på videregående uddannelser. Det er også din mulighed for at blive klogere på livet som teoretiker eller praktiker inden for fysik og matematik. 

 

Fag på studieretningen Science

På studieretningen Science, bliver du klædt på til en naturvidenskabelig fremtid. Du får studieretningsfagene Matematik A og Fysik A, som giver dig adgang til 264 videregående uddannelser.

Læs mere om Fag på studieretningen Science

Din fremtid med Science

Fællesskab og studiemiljø

Talentudvikling

Studieture

På HTX kommer du på flere studieture og udflugter. Turene handler om at arbejde med det faglige på nye måder og skabe fællesskab gennem fælles oplevelser.

Læs mere om Studieture

Science

År 1

År 2

År 3

Grundforløb

Studieretningsforløb

Studie start

August

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

3 år

Økonomi

SU

Ansøgning

Ansøg her

Mød elever og tidligere elever

Elever HTX og elitesvømmere
Science

Oliver Christensen og Mikkel Mølgaard

At være sportsudøver på højt niveau giver enormt mange kompetencer i forhold til, at du har en anden forståelse og evne til at være punktlig, at møde til tiden og sørge for at være forberedt . det har vil lige som bare lært fra vi begyndte at være eliteudøvere. Vi er meget disciplinerede, og det bruger vi i forhold til vores uddannelse. Vi er også meget sociale, når vi er ude til stævner, så snakker vi med mange meget forskellige mennesker, hvilket betyder, at det også er let for os at snakke meget i timerne. Vi har valgt en HTX, fordi den åbner mange muligheder inden for de områder, som interesserer os.

HTX elev, Science
Science

Lars Ebbesen

Mit yndlingsfag er fysik, og jeg vil gerne være fysiker, hvorfor jeg er glad for netop denne retning på HTX. Jeg synes, at det er fedt med kombinationen af det teoretiske og praktiske. Vi skriver desuden mange rapporter, hvilke man kan bruge, når man skal læse videre. Studiemiljøet er godt,. Her bliver både afholdt LAN og fester.

HTX elev - Science
Science

Asbjørn Tikjøb

Jeg valgte Science på HTX, fordi jeg interesser mig for fysik, og fordi jeg synes, at matematik og fysik hænger godt sammen. Jeg kan godt lige gruppearbejde og synes, at kombination af teori og praksis er rigtig fedt. Jeg forstår tingene betydeligt bedre, når jeg faktisk har det i hænderne.

Kom til vores infoevent

Vi afholder jævnligt informationsarrangementer, hvor du har mulighed for at besøge os og stille alle dine spørgsmål.