Receptionist

Hello! Guten Tag! Bonjour!

Du er, som receptionist, det venlige ansigt, der hjælper og vejleder – kort sagt, den uundværlige ekspert i god service. Er du klar til en hverdag med alsidige arbejdsopgaver og masser af smil? Så venter uddannelsen til receptionist kun på dig!
Tilmelding
Receptionist betjener kunde

Receptionist

Du får kontakt med folk fra hele verden

En receptionist tager godt imod gæsterne på et hotel eller konferencecenter og hjælper dem, så de får et godt ophold. Nogle større virksomheder har også en receptionister ansat til at tage sig af virksomhedens gæster. 

Hvad lærer jeg i undervisningen?

På uddannelsen lærer du bl.a. om bookingsystemer, tilrettelæggelse af konferencer og kommunikation med gæsterne på både dansk og engelsk. Du vil blive undervist i fag som receptionistarbejde, teknik, salg og service, turistlære, service og gæstebetjening samt engelsk, samfundsfag og psykologi. 

Hvor kan jeg finde arbejde?

Som receptionist kan du finde arbejde på hoteller eller i konferencecenter. Du kan også blive ansat i andre brancher og finde job f.eks. på restauranter, virksomheder, hvor der ydes kontorservice, rejsebureauer, campingpladser eller i ejendomsvirksomheder.

5 Gode grunde til at starte på Receptionist

Løn under din uddannelse

Du får løn under din uddannelse – både når du er på skole og i lære i en virksomhed

En aktiv hverdag

Du får en aktiv hverdag, hvor teori og praksis kobles sammen og understøtter hinanden

Selvværd og faglig stolthed

Du lærer et fag, du skaber noget og bliver stolt over dit håndværk

Gode fremtidsmuligheder

Du kan vælge mellem at et godt job i erhvervslivet, blive selvstændig eller læse videre

Der er brug for dig

Du bliver eftertragtet på arbejdsmarkedet og får let ved at få job med god løn

Du kan glæde dig til en alsidig undervisning, hvor du får indblik i forskellige kulturer

EUD Receptionist Klasseundervisning (1)

Hele verden kan komme til dig, når du uddanner dig til receptionist. Du får også gode muligheder for, at kunne arbejde i hele verden.

Eud Receptionist Kort

Du kommer på virksomhedsbesøg og vi besøger hinandens oplæringssteder for at lære om strategi og identitet

EUD Livet Paa Skolen Besoeg Paa Hotel Royal

Vores studievejledning står altid til rådighed for dig, hvis du har brug for hjælp og vejledning under din uddannelse

Eud Livet Paa Skolen Doer Ind Til Velkomstcenterjpg

Du får mulighed for at vise dit talent for værtsskab, når vi holder events på skolen f.eks. åbent hus.

EUD Livet Paa Skolen Business Ambassadører

Hvis du vil udfordre dig selv, kan du deltage i konkurrencer som f.eks. DM i Skills

EUD Recetionist Med Mikrofon Og Klokke

Hverdagen på Receptionist

Hverdagen foregår i nye lokaler, hvor vi både arbejder med teori og afprøver faget som receptionist. Der er fokus på det sociale sammenhold - også på tværs af fagretninger. 

Fag og muligheder med Receptionist

Receptionistfaget er fyldt med spændende opgaver og muligheder - især hvis du gerne vil have mulighed for at arbejde i udlandet. Du får gode kompetencer inden for områder som kultur, kommunikation, administration og service. 

Fag på receptionistuddannelsen

Som Receptionist har du en nøglefunktion i receptionen, og du er samtidig hotellets eller virksomhedens ansigt ud​ ad til. Du er i kontakt med mange mennesker hver dag. Dine opgaver kan variere fra dag til dag, men hovedopgaven vil typisk være at tage imod gæster, besvare spørgsmål og give kundeinformation. Jobbet som receptionist kræver, at du er dygtig til at tale med andre mennesker og har lyst til at servicere og hjælpe kunder og andre besøgende - og det er det, vi arbejder med i en række fag.

Læs mere om Fag på receptionistuddannelsen

Sådan finder du en læreplads

En erhvervsuddannelse består af både undervisning på skolen og oplæring, som foregår i en virksomhed. Under din oplæring vil du løbende komme tilbage på skolen i undervisningsforløb.

Læs mere om Sådan finder du en læreplads

Fællesskab og studiemiljø

College360 danner ramme om et stærkt fællesskab mellem de forskellige fag- og uddannelsesretninger. Du bliver en del af et skolemiljø, hvor vi har fokus på høj trivsel - både fagligt og socialt.

Læs mere om Fællesskab og studiemiljø

Studieboliger

Som elev på College360 har du mulighed for at bo i skolens nye studieboliger. Her bor du sammen med andre unge, der også er ved at tage en uddannelse på College360. Eleverne, der bor i studieboligerne har et helt unikt fællesskab på tværs af uddannelser, hvor de efter skole også har mulighed for at bruge skolens faciliteter.

Læs mere om Studieboliger

Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Her kan du læse mere om optagelse, adgangskrav og tilmelding til EUD/EUX. Optagelse og adgangskrav afhænger af din alder og baggrund, når du søger. Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du se dine muligheder for alligevel at kunne starte på en erhvervsuddanelse. Du kan også læse om, hvordan du kan få merit for tidligere erfaringer og uddannelse.

Læs mere om Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Velkommen til undervisning

Her kan du finde en række praktiske oplysninger, som er målrettet elever, der skal starte på et af forløbene på receptionistuddannelsen. Det er f.eks. her, du finder information om det udstyr, som du skal bruge i undervisningen. Har du spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Læs mere om Velkommen til undervisning

Opbygning Receptionist

År 1

År 2

År 3

År 4

År 5

Grundforløb 1

Grundforløb 2

Læreplads

Skole

Studie start

Januar og august

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

2 år 6 mdr.

Økonomi

SU / ELEVLØN

Findes også på

EUX

Ansøgning

Ansøg her

Mød elever og tidligere elever

Receptionist - Elev | College360
Receptionist

Sofie Dengsø Rasmussen

Der er så mange fordele ved at tage en erhvervsuddannelse i en spændende branche. F.eks. opnår man et godt fællesskab, og man får et bredt og betydningsfyldt fagligt og socialt netværk, fordi man møder mange mennesker via sit arbejde.

Kom til infoaften på erhvervsuddannelserne og EUX

Skal du vælge ungdomsuddannelse efter 9.-10. klasse? Er du student fra STX, HTX, HHX eller HF og går du med tanker om at bygge ovenpå med en håndværksuddannelse? Skal du videre efter sabbatår eller anden uddannelse, eller vil du skifte spor i dit arbejdsliv? På College360 kan vi hjælpe dig videre med dine overvejelser. Kom til Infoaften og mød vores studievejledere, oplev skolen og hør om alle erhvervsuddannelser og EUX