EUX Receptionist

Velkommen til receptionen

Kan du byde varmt velkommen, imens du håndterer praktiske opgaver for nye gæster? Og kan du lide, at fordybe dig lidt i det boglige? Så kan du uddanne dig til EUX receptionist.
Tilmelding
Receptionist på hotel taler i telefon
Receptionist sidder i kundemøde

EUX Receptionist

Du er tovholder og frontfigur

Som receptionist bliver du både tovholder og frontfigur. Du er den første person, gæsterne møder, når de træder inden for døren. Det er dig, der har overblikket over alle afdelinger og aktiviteter i virksomheden, du arbejder for. Du bliver god til at give et godt førstehåndsindtryk, og du får gode koordinationsevner.

Hvilke kompetencer lærer jeg på uddannelsen?

Når du vælger at starte på uddannelsen til receptionist med EUX, kan du forvente et fagligt niveau på højt plan. Du kommer blandt andet omkring fag, der lærer dig om kommunikation, psykologi, turisme og salgsteknikker.

Du skal undervejs i lære hos en virksomhed, som du selv finder. Der er mange forskellige former for virksomheder, der har brug for receptionister. 

Receptionistuddannelsen er også mulig på EUD.

Hvor kan jeg finde jobs som udlært?

Eksempler på brancher hvor du kan få arbejde som faglært receptionist kan være: Rejsebureauer, hoteller og større virksomheder. 

Har jeg mulighed for at videreuddanne mig senere?

Når du vælger uddannelsen til receptionist med en EUX, vil du have gode muligheder for at læse videre. Enten inden for samme område, eller et helt andet felt. Eksempler på uddannelser, du får adgang til er: Erhvervsøkonomi og Jordemoder.

5 Gode grunde til at starte på EUX Receptionist

Du får to uddannelser i én

Med en EUX får du både en faglært uddannelse og en erhvervsfaglig studentereksamen, som giver dig gode muligheder for at læse videre. Du afslutter uddannelsen med en svendeprøve/fagprøve og med at få EUX-studenterhuen på hovedet.

Du får praktisk erhvervserfaring på dit CV

Du får praktisk erhvervserfaring på CV’et og viden om at begå dig på en arbejdsplads med i bagagen, når du er færdiguddannet.

Nye venner og godt fællesskab

Du får din uddannelse i et fedt studiemiljø på vores helt nye skole. Du lærer elever fra mange andre uddannelser og kende og får nye venner.

Aktiv hverdag og varieret undervisning

Du oplever en anderledes måde at gå i skole på. Alt efter uddannelse vil du opleve virksomhedsbesøg, studieture, praktik, case- og projektarbejde eller du får mulighed for at afprøve teori i værksteder og laboratorier.

Fremtiden er åben - du får alle muligheder

Du bliver eftertragtet på arbejdsmarkedet og får let ved at få et godt job med god løn og karriere. Du kan blive iværksætter eller læse på en videregående uddannelse, hvis du har lyst.

Vi guider vores kunder med mange ting.

Eud Receptionist Kort

Der er altid et smil med på vejen.

Eud Receptionist Udleverer Noegler

Vi har brug for den brede viden for, at kunne vejlede vores kunder.

Godt værtsskab i fokus

På Hotel og Restaurant uddannelserne er hverdagen præget af smil og godt samarbejde. Der er fokus på det sociale sammenhold - også på tværs af fagretninger. Du udvikler dig fagligt ved at afprøve teorierne i vores faglokaler og lærer at spille sammen med gastronomer og tjenere, så du er godt klædt på til en hverdag på f.eks. et hotel.

Fag og muligheder med EUX Receptionist

På uddannelsen til EUX receptionist får du en erhvervsfaglig studentereksamen oven i din erhvervsuddannelse. Vi har fokus på din trivsel og udvikling, så du får det forløb, der målretter sig dine fremtidsdrømme. Du kan som færdiguddannet arbejde som receptionist i mange brancher, og du vil have gode muligheder for at videreuddanne dig. 

 

Fag på EUX receptionistuddannelsen

Som Receptionist har du en nøglefunktion i receptionen, og du er samtidig hotellets eller virksomhedens ansigt ud​ ad til. Du er i kontakt med mange mennesker hver dag. Dine opgaver kan variere fra dag til dag, men hovedopgaven vil typisk være at tage imod gæster, besvare spørgsmål og give kunde-information. Jobbet som receptionist kræver, at du er dygtig til at tale med andre mennesker og har lyst til at servicere og hjælpe kunder og andre besøgende - og det er det, vi arbejder med i en række fag.

Læs mere om Fag på EUX receptionistuddannelsen

Sådan finder du en læreplads

En erhvervsuddannelse består af både undervisning på skolen og oplæring, som foregår i en virksomhed. Under din oplæring vil du løbende komme tilbage på skolen i undervisningsforløb.

Læs mere om Sådan finder du en læreplads

Fællesskab og studiemiljø

College360 danner ramme om et stærkt fællesskab mellem de forskellige fag- og uddannelsesretninger. Du bliver en del af et skolemiljø, hvor vi har fokus på høj trivsel - både fagligt og socialt.

Læs mere om Fællesskab og studiemiljø

Studieboliger

Som elev på College360 har du mulighed for at bo i skolens nye studieboliger. Her bor du sammen med andre unge, der også er ved at tage en uddannelse på College360. Eleverne, der bor i studieboligerne har et helt unikt fællesskab på tværs af uddannelser, hvor de efter skole også har mulighed for at bruge skolens faciliteter.

Læs mere om Studieboliger

Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Her kan du læse mere om optagelse, adgangskrav og tilmelding til EUD/EUX. Optagelse og adgangskrav afhænger af din alder og baggrund, når du søger. Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du se dine muligheder for alligevel at kunne starte på en erhvervsuddanelse. Du kan også læse om, hvordan du kan få merit for tidligere erfaringer og uddannelse.

Læs mere om Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Velkommen til undervisning

Her kan du finde en række praktiske oplysninger, som er målrettet elever, der skal starte på et af forløbene på receptionistuddannelsen. Det er f.eks. her, du finder information om det udstyr, som du skal bruge i undervisningen. Har du spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Læs mere om Velkommen til undervisning

Opbygning EUX Receptionist

År 1

År 2

År 3

År 4

År 5

Grundforløb 1

Grundforløb 2

Læreplads

Skole

Studie start

Januar og august

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

3 år 5 måneder

Økonomi

SU / ELEVLØN

Ansøgning

Ansøg her

Mød elever og tidligere elever

Receptionist - Elev | College360
EUX Receptionist

Sofie Dengsø Rasmussen

På erhvervsuddannelsen opnår man stor personlig udvikling, fordi man bliver kastet ud i erhvervslivet og får ansvar. Jeg vil gerne være med til at bryde fordomme og vise, hvor mega fed branchen er.

Brug for en
EUX vejleder?

Vejleder

Irene Bruus

Studievejleder på EUD/EUX

  Uddannelse
  • EUD
  • EUX
  Retning
  • Business
  • Grundforløb 1

Vejleder

Susan Majbritt Bay Thomsen

Studievejleder på EUD/EUX

  Uddannelse
  • EUD
  • EUX
  Retning
  • Håndværk & Design
  • Auto

Vejleder

Søren Kops Hansen

Studievejleder på EUD/EUX, Lærepladskonsulent

  Uddannelse
  • EUD
  • EUX
  Retning
  • Hotel og Restaurant
  • Håndværk & Design

Kom til infoaften på erhvervsuddannelserne og EUX

Skal du vælge ungdomsuddannelse efter 9.-10. klasse? Er du student fra STX, HTX, HHX eller HF og går du med tanker om at bygge ovenpå med en håndværksuddannelse? Skal du videre efter sabbatår eller anden uddannelse, eller vil du skifte spor i dit arbejdsliv? På College360 kan vi hjælpe dig videre med dine overvejelser. Kom til Infoaften og mød vores studievejledere, oplev skolen og hør om alle erhvervsuddannelser og EUX