Elever fra College360 bygger til Danmarks Outdoor Hovedstad

Nyheder | Elever fra College360 bygger til Danmarks Outdoor Hovedstad

24 okt. 2023

EUD

Motivation, arbejdsglæde, stolthed og gåpåmod er blot noget af det, som eleverne på EUD og EUX  oplever positivt og fortæller om i forhold til  College360’s samarbejde med Silkeborg Kommune om bygning af shelters, annekser, bordebænkesæt og legehuse til Danmarks Outdoor Hovedstad.

"Det er motiverende og lærerigt at vide, at vores shelters skal bruges til noget, fortæller Laust, der er elev på College360".

College360 i Silkeborg har forsøgt sig med nye, lærerige tiltag og byggeprojekter som et led i elevernes uddannelse på Håndværk og Design. Her får eleverne på Grundforløb 1 og 2 mulighed for at bygge og producere shelters, annekser, overdækkede bordbænkesæt samt legehuse, der efterfølgende kommer ud i naturen i Silkeborg Kommune og bliver brugt af borgerne.

Eleverne opnår derved en meningsfyldt arbejdsindsats i Danmarks Outdoor Hovedstad, da deres færdigbyggede produkter kommer ud og lever i virkeligheden til gavn og glæde for borgerne.

"Før byggede eleverne eksempelvis et lille udsnit af en væg, som så efterfølgende skulle skilles ad og smides ud. Af den grund havde eleverne ikke altid det største incitament til at lægge kræfter, arbejdsglæde og kvalitet i deres byggeprojekter og uddannelse", udtaler René Bülow, faglærer på College360.

Foreløbigt er elevernes projekter allerede at finde i forskellige lokalområder i Danmarks Outdoor Hovedstad, herunder Them og Eriksborg.

"Vi er utrolig glade for samarbejdet med College360. Undervisningsmæssigt gavner det eleverne positivt ved, at de i samarbejde med konstruktive og dygtige faglærere udvikler og løser en konkret opgave, der skal ud i den virkelige verden. Samtidig understøtter samarbejdet intentionen om at lave outdoorfaciliteter og aktiviteter, der er let tilgængelige for alle i Danmarks Outdoor Hovedstad, uddyber projektleder Merethe Jelsbak Raundahl fra Silkeborg Kommune, der sammen med René Bülow har taget initiativ til samarbejdet.

22 apr. 2024

Hele 4 vindere ved DM i Skills 2024

Det blev til en lang række flotte placeringer til College360 elever ved DM i Skills i Roskilde, og vores autolakerer, karrosseritekniker, skiltetekniker og tjener kom hjem med guldmedaljer om halsen.

EUD

18 jan. 2024

College360 modtager 4,6 mio. kr. i støtte fra Nordea-fonden til ny teknologi og grøn omstilling

Erhvervsuddannelserne på College360 har modtaget 4.604.401,00 kr. i støtte fra Nordea-fondens værkstedspulje til projekt Innovative og bæredygtige læringsrum, som skal bidrage til at styrke den næste generation af dygtige faglærte i Silkeborg. Værkstedspuljen er etableret for at give skolerne mulighed for at forbedre deres faciliteter og opkvalificere underviserne og dermed gøre det mere attraktivt for unge at tage en erhvervsuddannelse. Nordea-fondens støtte går bl.a. til, at uddannelsesinstitutionerne kan investere i mere moderne værktøj, nye teknologier og grøn omstilling.

04 jan. 2024

Kom til Åbent Hus

Lørdag, den 13. januar 2024 fra kl. 10.00 - 13.00 holder College360 Åbent Hus på alle uddannelser.

Besøg os

Vi afholder jævnligt informationsarrangementer, hvor du har mulighed for at besøge os og stille alle dine spørgsmål. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for vejledning eller ønsker en rundvisning.