Et billede af den gamle hovedbygning på Bindslevs Plads

HHX Silkeborg indfører mobilhoteller

Nyheder | HHX Silkeborg indfører mobilhoteller

13 dec. 2023

HHX

Når eleverne på Handelsgymnasiet møder ind igen efter juleferien, bliver det til en ny virkelighed. Hen over julen bliver der nemlig opsat mobilhoteller i alle klasselokaler, hvor eleverne skal lægge deres telefoner ved timens start, og her skal den ligge i alle lektioner.

De seneste år er telefonerne nemlig i stigende grad blevet et forstyrrende element i undervisningen, og det påvirker både det det faglige fokus og trivslen blandt eleverne. Derfor tager skolen nu nye initiativer, for at komme problemet til livs.

Alle tre årgange var deb 12. december 2023 til foredrag med David Madsen, som er psykolog og har specialiseret sig i unges digitale trivsel og skærmafhængighed. Han forklarede, at særligt de sociale medier stjæler de unges tid og opmærksomhed og holder dem væk fra f.eks. sociale aktiviteter med venner og familie, hvilket på sigt kan føre til mistrivsel, samt at den konstante opmærksomhed på skærmene gør, at eleverne kan have sværere ved at fordybe sig og koncentrere sig i undervisningen.

Rektor for Handelsgymnasiet Jens Ditlev Hansen forklarer, at tiltaget ikke er et udtryk for mistillid til den enkelte elev, men at det simpelthen er for fristende og svært for eleverne at lade telefonen blive i tasken, og derfor beder vi nu eleverne lægge deres mobiltelefoner i et skab, mens de har undervisning. Det sker for at skabe de bedst mulige fysiske rammer om undervisningen.

Han understreger, at tiltaget er et ønske om at styrke fordybelsen i undervisningen og samværet i klassen, og at det blot er en naturlig del af det fælles ansvar både ledelse, lærere og elever har for at skabe gode betingelser for læring. 

Beslutningen kommer efter grundige overvejelser, og der er blevet udviklet et sæt nye digitale regler på baggrund af drøftelser med lærerne og inddragelse af erfaringer fra andre gymnasier.

 

HHX

20 mar. 2024

Boom i antallet af ansøgere til HHX

For fjerde år i træk oplever Handelsgymnasiet Silkeborg, College360 en stigning i antallet af ansøgere.

04 jan. 2024

Kom til Åbent Hus

Lørdag, den 13. januar 2024 fra kl. 10.00 - 13.00 holder College360 Åbent Hus på alle uddannelser.

HHX

12 dec. 2023

Grænseland tur-retur

I tyskundervisningen lærer eleverne om tysk kultur, og da vi kun er en bustur fra at kunne opleve den på egen krop, tog tre tysk-B valghold på 2. år på udflugt til Knivsbjerg og Flensborg for at afprøve sproget og undersøge det dansk-tyske grænseland. 

Besøg os

Vi afholder jævnligt informationsarrangementer, hvor du har mulighed for at besøge os og stille alle dine spørgsmål. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for vejledning eller ønsker en rundvisning.