Karrosseritekniker

Vil du reparere biler, der er blevet skadet?

Uddannelsen som karrosseritekniker lærer dig at reparere, fremstille og tilpasse nye pladedele til biler i materialer som stål, aluminium og plast. Som karrosseritekniker er det også dig, der har ansvaret for at vurdere bilens skader, rådgive kunden og lave et tilbud, før selve karrosseriarbejdet kan begynde. Er du bidt af biler og har du sans for detaljen? Så har vi uddannelsen til karrosseritekniker klar til dig!
Tilmelding
Svejser i pladedel

Karrosseritekniker

Din viden kan rette op på skaden

Uddannelsen til karrosseritekniker (tidligere karrosserismed eller pladesmed) giver dig grundlæggende viden om at analysere og vurdere skader på bilers karrosseri. 

Hvad lærer jeg på uddannelsen til Karrosseritekniker med EUX?

På skolen lærer du at bygge, reparere og tilpasse nye pladedele til personbiler, varevogne, lastvogne og busser. Du får erfaring med at arbejde i forskellige materialer som stål, aluminium og plast. Du lærer alt om at vurdere skader, oprette karrosseridele og fremstille reparationsstykker fra bunden, som er skræddersyet til den bil, du arbejder på.

Ude på din læreplads lærer du at arbejde med faget i praksis og får erfaring, der de opgaver, der ligger i faget, og du bliver en del af hverdagen på en arbejdsplads. Oplæring og uddannelse afsluttes med en svendeprøve. 

Hvilke fremtidsmuligheder får jeg?

Som uddannet karrosseritekniker kan du blive ansat på autoværksteder, lastvognsværksteder, karrosserifabrikker samt skadescentre. Du kan også finde job i bilforretninger eller inden for metalindustrien og vindmølleindustrien. Du har også mulighed for at etablere dig som selvstændig, og starte dit eget værksted, eller du kan fortsætte på en videregående uddannelse. 

5 Gode grunde til at starte på Karrosseritekniker

Løn under din uddannelse

Du får løn under din uddannelse – både når du er på skole og i lære i en virksomhed

En aktiv hverdag

Du får en aktiv hverdag, hvor teori og praksis kobles sammen og understøtter hinanden

Selvværd og faglig stolthed

Du lærer et fag, du skaber noget og bliver stolt over dit håndværk

Gode fremtidsmuligheder

Du kan vælge mellem at et godt job i erhvervslivet, blive selvstændig eller læse videre

Der er brug for dig

Du bliver eftertragtet på arbejdsmarkedet og får let ved at få job med god løn

Vi støtter dig i din faglige udvikling, og møder dig, der hvor du er.

Eud Karrosseri Bagagerum

Vi stoler på, at du har styr på det. Derfor bliver du hurtigt kastet ud i virkelighedsnære projekter.

Eud Karrosseri Borer

Plads til kreativ udfoldelse. Vi er interesserede i dine idéer, og vil gerne hjælpe dig med, at føre dem ud i livet.

Eud Karrosseri Retterud

I pauser kan du hygge med vennerne i Madværket - skolens kantine og møde elever fra alle de andre uddannelser

EUD Livet Paa Skolen Elever Holder Pause I Madvaerket

I fællesområderne kan du spille bordtennis og bordfoldbold med vennerne.

EUD Livet Paa Bordtennis. Jpg

Der er mange hyggekroge på skolen, hvor du kan lave gruppearbejde eller bare slappe af med vennerne.

EUD Livet Paa Skolen Elever Med Pc I Sofa

Hverdagen på Karrosseritekniker

Vi fordyber os i projekter i de helt nye værksteder, og der der plads til at have det sjovt sammen. Der er fokus på din trivsel, så vi tager ofte pauser fra undervisningen, hvor vi laver sjove, sociale aktiviteter sammen. Det kan bl.a. være en fodboldkamp eller et spil bordtennis. 

Fag og muligheder med Karrosseritekniker

På uddannelsen til karrosseritekniker vil du blive undervist i fag som: opretning af karrosseridele, vurdering og reparation af skader, fremstilling af reparationsstykker, teknisk tegning, materialekendskab og miljø. Når du er færdigudlært karrosseritekniker, vil du kunne finde arbejde på værksteder, hvor der arbejdes med karrosseri. 

Fag på Karrosseriuddannelsen

På Karrosseriteknikeruddannelsen arbejder vi blandt andet med fremstilling af reparationsstykker til biler, opretning af karrosseridele og materialelære. Du kommer til at prøve forskellige sammenføjningsteknikker som svejsning, limning, lodning og stansenitter.

Læs mere om Fag på Karrosseriuddannelsen

Sådan finder du en læreplads

En erhvervsuddannelse består af både undervisning på skolen og oplæring, som foregår i en virksomhed. Under din oplæring vil du løbende komme tilbage på skolen i undervisningsforløb.

Læs mere om Sådan finder du en læreplads

Fællesskab og studiemiljø

College360 danner ramme om et stærkt fællesskab mellem de forskellige fag- og uddannelsesretninger. Du bliver en del af et skolemiljø, hvor vi har fokus på høj trivsel - både fagligt og socialt.

Læs mere om Fællesskab og studiemiljø

Studieboliger

Som elev på College360 har du mulighed for at bo i skolens nye studieboliger. Her bor du sammen med andre unge, der også er ved at tage en uddannelse på College360. Eleverne, der bor i studieboligerne har et helt unikt fællesskab på tværs af uddannelser, hvor de efter skole også har mulighed for at bruge skolens faciliteter.

Læs mere om Studieboliger

Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Her kan du læse mere om optagelse, adgangskrav og tilmelding til EUD/EUX. Optagelse og adgangskrav afhænger af din alder og baggrund, når du søger. Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du se dine muligheder for alligevel at kunne starte på en erhvervsuddanelse. Du kan også læse om, hvordan du kan få merit for tidligere erfaringer og uddannelse.

Læs mere om Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Velkommen til undervisning

Her kan du finde en række praktiske oplysninger, som er målrettet elever, der skal starte på et af forløbene på uddannelsen til karrosseritekniker. Det er f.eks. her, du finder information om det udstyr, som du skal bruge i undervisningen. Har du spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Læs mere om Velkommen til undervisning

Opbygning Karrosseritekniker

År 1

År 2

År 3

År 4

År 5

Grundforløb 1

Grundforløb 2

Læreplads

Skole

Studie start

Januar og august

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

4 år

Økonomi

SU / ELEVLØN

Findes også på

EUX

Ansøgning

Ansøg her

Mød elever og tidligere elever

Elev på College360 - Karrosseritekniker
Karrosseritekniker

Mikkel Smed Sejersen

Først troede jeg, at jeg skulle være mekaniker, men så fik jeg øjnene op for det spændende arbejde, som en karrosseriteknikker laver. Jeg kan godt lide den variation, der er i arbejdet. Der er ikke to skader, der er ens, derfor ved man aldrig, hvad man møder ind til.

Elev på EUD, Karrosseritekniker
Karrosseritekniker

Michael Bolvig Hansen

Jeg har længe haft en drøm om at bruge mine hænder. Jeg nyder den tilfredsstillelse, der følger med at tage skadede biler ind, reparere dem og se dem stå snorlige igen.

Karrosseriteknikerelev, Rasmus Lyck
Karrosseritekniker

Rasmus Lyck

Tag grundforløbet på erhvervsuddannelsen med – du bliver en del af et godt fællesskab, og du sikrer dig, at du får lært alle de grundlæggende ting ved faget

Uddannelser som kunne være noget for dig

Kom til infoaften på erhvervsuddannelserne og EUX

Skal du vælge ungdomsuddannelse efter 9.-10. klasse? Er du student fra STX, HTX, HHX eller HF og går du med tanker om at bygge ovenpå med en håndværksuddannelse? Skal du videre efter sabbatår eller anden uddannelse, eller vil du skifte spor i dit arbejdsliv? På College360 kan vi hjælpe dig videre med dine overvejelser. Kom til Infoaften og mød vores studievejledere, oplev skolen og hør om alle erhvervsuddannelser og EUX