Evalueringsstrategien fastlægger rammer for den interne, regelmæssige evaluering af undervisningen og elevernes faglige standpunkt og udvikling. Derudover undersøges medarbejderes og elevers fysiske og psykiske trivsel.
Evalueringsstrategi og selvevaluering
Opfølgningsplaner
Elevtrivselsundersøgelse (ETU)
Fælles om ungelivet
Undervisningsmiljøvurdering
Undervisningsmiljø vurdering på HTX
Proces for undervisningsmiljøvurdering
Beskrivelser af faserne i undervisningsmiljøvurdering (UMV)
- Fase 1: kortlægning af undervisningsmiljøet
Til kortlægning af elevernes undervisningsmiljø stilles en række spørgsmål til det fysiske og æstetiske undervisningsmiljø. Det psykiske undervisningsmiljø vurderes dækket af den årlige Elevtrivselsundersøgelse (ETU). Alle eleverne på HTX svarer anonymt på spørgeskema via Avenquest.
I 2022 gennemføres spørgeskemaundersøgelsen i UMV samtidig med den årlige ETU i november 2022.
- Fase 2: Beskrivelse og vurdering af resultaterne fra kortlægningen
På baggrund af resultaterne fra kortlægningen udarbejdes en skitse til en handlingsplan. Denne handlingsplan drøftes og kvalificeres i elevrådet. - Fase 3: Handleplan til forbedring af undervisningsmiljøet, og
- Fase 4: retningslinjer for opfølgning på handlingsplanen
Efter drøftelsen med elevrådet færdiggøres handleplan til forbedring af undervisningsmiljøet. Handleplan skal indeholde tidsplan for opfølgning.
Rektor for HTX er ansvarlig for gennemførelse af UMV og for inddragelse af eleverne i processen.
Handleplan til forbedring af undervisningsmiljøet
Lovgrundlag
Kapitel 4: Undervisningsmiljøvurdering
$ 6. Uddannelsesstedets ledelse sørger for, at der udarbejdes en skriftlig undervisningsmiljøvurdering af sikkerheds- og sundhedsforholdene samt forholdene vedrørende det psykiske og æstetiske miljø på uddannelsesstedet.
- Stk. 2. Undervisningsmiljøvurderingen skal være tilgængelig på uddannelsesstedet for elever og studerende og andre interesserede.
- Stk. 3. Undervisningsmiljøvurderingen skal revideres, når der sker ændringer, der har betydning for undervisningsmiljøet, dog mindst hvert tredje år.
$ 7. Undervisningsmiljøvurderingen skal mindst indeholde følgende elementer:
- 1) Kortlægning af uddannelsesstedets fysiske, psykiske og æstetiske undervisningsmiljø,
- 2) beskrivelse og vurdering af eventuelle undervisningsmiljøproblemer,
- 3) udarbejdelse af en handlingsplan, hvor det fremgår, i hvilken takt og rækkefølge de konstaterede problemer skal løses, og
- 4) forslag til retningslinjer for opfølgning på handlingsplanen.
- Stk. 2. Uddannelsesstedets ledelse skal inddrage undervisningsmiljørepræsentanterne i planlægningen, tilrettelæggelsen og gennemførelsen af samt opfølgningen på undervisningsmiljøvurderingen.