Vi starter hold i januar og i august. Du melder dig til via optagelse.dk

Skiltetekniker (EUD)

Skiltetekniker (EUD)

Skiltetekniker (EUD)

Her kan du skilte med dine kreative evner!

Med en uddannelse til skiltetekniker kan du træde ind i en hverdag, hvor du ikke blot designer, men også producerer og monterer det færdige skilt eller den færdige dekoration. Så er du kreativ, og kan du lide at rådgive kunder, så de får netop det produkt, der passer til deres behov?

Så er uddannelsen til skiltetekniker lige noget for dig!

 

Vælg uddannelsen til skiltetekniker, hvis du brænder for at designe og producere skilte og dekorationer til bygninger, messestande, biler mm. Du rådgiver dine kunder i valg af udtryk, virkemidler, funktion og materialer. Det er også dig der kører ud og monterer skiltene hos kunden. Når du er færdiguddannet kan du eksempelvis arbejde i skiltefirmaer, mindre malervirksomheder eller reklameafdelinger i større firmaer.

En erhvervsuddannelse er en praktisk uddannelse, der retter sig mod et erhverv. Uddannelsen veksler mellem undervisning på skole og perioder i en oplæringsvirksomhed. 

Du kan starte på uddannelsen ved at indgå en skriftlig uddannelsesaftale med et lærested eller ved at starte på Grundforløb 2 på College360 uden en læreplads. Vi hjælper dig i løbet af grundforløbet med at finde en læreplads. Her skal du være opmærksom på, at hvis du ønsker at gå i gang med uddannelse som skiltetekniker er det vigtigt, at du er geografisk mobil. Mange af de virksomheder, vi har et godt samarbejde med omkring lærepladser ligger ikke i skolens nærområde, men der er rigtigt gode muligheder for at få en spændende læreplads, hvis du er mobil og søger over hele Jylland og Fyn. Bor du langt fra skolen, kan du bo i vores helt nye studieboliger under dine skoleophold. 

Hvis du ikke har en uddannelsesaftale inden du starter på Grundforløb 2, skal du være opmærksom på, at vi har en særlig ansøgningsprocedure. Dette er for, at du på forhånd får en indsigt i hvad uddannelsen indeholder, eller hvis du overvejer om skiltetekniker er den rigtige uddannelse for dig.

Uddannelsen afsluttes med en svendeprøve.

5 gode grunde til at blive skiltetekniker:

1. Du kan udfolde din kreativitet
2. Du følger processen fra start til slut
3. Du kan få arbejde i mange brancher
4. Gode muligheder for at blive selvstændig
5. Du kan vælge at tage uddannelsen med EUX

Varighed
4 år 3 måneder
Studiebolig
Ja
Økonomi
SU eller elevløn
Læretid
Ja, særlige optagekrav
Din alder

For at komme i gang med en erhvervsuddannelse skal du vælge én af fire fagretninger på Grundforløb 1, som varer i 20 uger.

AUTO, hvor vi afprøver fagene Autolakerer, Karrosseritekniker og Personvognsmekaniker

HÅNDVÆRK OG DESIGN, hvor vi afprøver fagene Tømrer, Bygningsmaler, Smed, Skiltetekniker og Elektriker

HOTEL OG RESTAURANT, hvor vi afprøver fagene Tjener, Gastronom, Receptionist og Ernæringsassistent

EUX TECH, hvor vi afprøver fag alle tekniske erhvervsuddannelser

Vil du være Skiltetekniker, er den bedste vej naturligvis HÅNDVÆRK OG DESIGN eller EUX TECH, men de andre fagretninger er også adgangsgivende til Skiltetekniker uddannelsen med EUX. Få et indtryk af Grundforløb 1

Meld dig til via optagelse.dk

 

 • Opbygning
 • Fag på uddannelsen
 • Optagelseskrav
 • Mød vores elever

For at komme i gang med en erhvervsuddannelse skal du gå på Grundforløb 2, som varer 20 uger og afsluttes med en grundforløbsprøve.   

Meld dig til via optagelse.dk 

 • Opbygning
 • Fag på uddannelsen
 • Optagelseskrav
 • Mød vores elever

Når du er over 25 år, starter du på EUV, som er Erhvervsuddannelse for voksne. En EUV bygger videre på den uddannelse og erfaring, du allerede har. Din uddannelse sammensættes derfor afhængig af det, du har lavet tidligere.

En EUV vil ofte være kortere end en almindelig erhvervsuddannelse, og vi anbefaler derfor, at du tager fat i studievejledningen. Dem kan du fange på telefon 75 360 360.

Meld dig til via optagelse.dk

 • Opbygning
 • Fag på uddannelsen
 • Optagelseskrav
 • Mød vores elever
Anita Rakic
Faglærer, Lærepladskonsulent (Skiltetekniker)
21 44 55 17
Send besked
Marcus Laycock
Leder af Studievejledningen EUD/EUX, Kvalitetschef
20 88 39 70 / 22 19 57 91
Send besked
Hanne Juhl
Uddannelsessekretær
89 23 40 32
Send besked