EUX Karrosseritekniker

Vil du redde en skadet bil?

En karrosseritekniker er ekspert i, at rette buler ud og skabe nye pladedele til biler. Du får med EUX en erhvervsfaglig studentereksamen, så du kan kombinere det boglige med en uddannelse, hvor du samtidig bruger hænderne. Har du øje for detaljer? Og vil du redde skadede biler? Så har vi uddannelsen til dig!
Tilmelding
Samarbejder om skadet pladedel

EUX Karrosseritekniker

Du ser løsninger frem for begrænsninger

Som karrosseritekniker ser du løsninger i stedet for begrænsninger, når du ser på en skadet bil. Hvis bilen skal ud at køre igen, så er det dig, som karrosseritekniker, der kan hjælpe! Du har nemlig den helt rette ekspertise i at rette buler ud og lave nye dele, der kan få bilen til at blive som (næsten) ny igen. På uddannelsen til EUX Karrosseritekniker lærer du alt, hvad du skal vide om faget. 

Hvor kan jeg finde arbejde som EUX Karrosseritekniker?

Når du er færdiguddannet EUX karrosseritekniker har du mulighed for, at arbejde inden for forskellige områder. Det kan være på autoværksteder, hos virksomheder, der fremstiller karrosseri eller måske i vindmølleindustrien. Du kan også vælge at blive selvstændig med eget værksted. 

Kan jeg læse videre med en EUX Karrosseritekniker?

Din EUX eksamen betyder, at du har mulighed for, at læse på flere videregående uddannelser. Eksempelvis: Autoteknologi eller Diplomingeniør i Materialeteknologi

5 Gode grunde til at starte på EUX Karrosseritekniker

Du får to uddannelser i én

Med en EUX får du både en faglært uddannelse og en erhvervsfaglig studentereksamen, som giver dig gode muligheder for at læse videre. Du afslutter uddannelsen med en svendeprøve/fagprøve og med at få EUX-studenterhuen på hovedet.

Du får praktisk erhvervserfaring på dit CV

Du får praktisk erhvervserfaring på CV’et og viden om at begå dig på en arbejdsplads med i bagagen, når du er færdiguddannet.

Nye venner og godt fællesskab

Du får din uddannelse i et fedt studiemiljø på vores helt nye skole. Du lærer elever fra mange andre uddannelser og kende og får nye venner.

Aktiv hverdag og varieret undervisning

Du oplever en anderledes måde at gå i skole på. Alt efter uddannelse vil du opleve virksomhedsbesøg, studieture, praktik, case- og projektarbejde eller du får mulighed for at afprøve teori i værksteder og laboratorier.

Fremtiden er åben - du får alle muligheder

Du bliver eftertragtet på arbejdsmarkedet og får let ved at få et godt job med god løn og karriere. Du kan blive iværksætter eller læse på en videregående uddannelse, hvis du har lyst.

Vi har topmoderne værktøj på vores værksteder

Eud Karrosseri Boejer Metal

Det kræver præcision og tålmodighed at skabe et godt resultat

Eud Karrosseri Maaler Pladedel

Vi fordyber os fagligt med både hoved og hænder

Eud Karrosseri Opmaaler

På holdet hjælper vi hinanden med det faglige, og der er altid plads til et godt grin.

EUD Livet Paa Skolen Drenge Der Griner Gf1

Hverdagen på EUX Karrosseritekniker

Vi har helt nye værksteder med gode faciliteter, og der der plads til at have det sjovt sammen. Vi har godt sammenhold på holdet, men det er også sjovt at møde dem fra da andre uddannelser i fællesrummet, eller når vi spiller fodbold på den udendørs boldbane. 

Fag og muligheder med EUX Karrosseritekniker

EUX Karrosseritekniker kombinerer de gymnasiale fag med en erhvervsfaglig uddannelse. Det betyder at du skiftevis skal arbejde som karrosseriteknikerlærling på et værksted, og være på skolen og modtage undervisning. På skolen lærer du blandt andet at skadesvurdere, lave tekniske tegninger og fremstille reparationsstykker. Ude på din læreplads lærer du at indgå i hverdagen på et værksted, og du løser opgaver for virksomhedens kunder.

Fag på EUX Karrosseriuddannelsen

På Karrosseriteknikeruddannelsen arbejder vi blandt andet med fremstilling af reparationsstykker til biler, opretning af karrosseridele og materialelære. Du kommer til at prøve forskellige sammenføjningsteknikker som svejsning, limning, lodning og stansenitter.

Læs mere om Fag på EUX Karrosseriuddannelsen

Sådan finder du en læreplads

En erhvervsuddannelse består af både undervisning på skolen og oplæring, som foregår i en virksomhed. Under din oplæring vil du løbende komme tilbage på skolen i undervisningsforløb.

Læs mere om Sådan finder du en læreplads

Fællesskab og studiemiljø

College360 danner ramme om et stærkt fællesskab mellem de forskellige fag- og uddannelsesretninger. Du bliver en del af et skolemiljø, hvor vi har fokus på høj trivsel - både fagligt og socialt.

Læs mere om Fællesskab og studiemiljø

Studieboliger

Som elev på College360 har du mulighed for at bo i skolens nye studieboliger. Her bor du sammen med andre unge, der også er ved at tage en uddannelse på College360. Eleverne, der bor i studieboligerne har et helt unikt fællesskab på tværs af uddannelser, hvor de efter skole også har mulighed for at bruge skolens faciliteter.

Læs mere om Studieboliger

Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Her kan du læse mere om optagelse, adgangskrav og tilmelding til EUD/EUX. Optagelse og adgangskrav afhænger af din alder og baggrund, når du søger. Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du se dine muligheder for alligevel at kunne starte på en erhvervsuddanelse. Du kan også læse om, hvordan du kan få merit for tidligere erfaringer og uddannelse.

Læs mere om Ny elev - sådan bliver du optaget på EUD/EUX

Velkommen til undervisning

Her kan du finde en række praktiske oplysninger, som er målrettet elever, der skal starte på et af forløbene på uddannelsen til karrosseritekniker. Det er f.eks. her, du finder information om det udstyr, som du skal bruge i undervisningen. Har du spørgsmål, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Læs mere om Velkommen til undervisning

Opbygning EUX Karrosseritekniker

År 1

År 2

År 3

År 4

År 5

Grundforløb 1

Grundforløb 2

Læreplads

Skole

Studie start

Januar og august

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

4 år 6 måneder

Økonomi

SU / ELEVLØN

Ansøgning

Ansøg her

Mød elever og tidligere elever

Elev på College360 - Karrosseritekniker
EUX Karrosseritekniker

Mikkel Smed Sejersen

Jeg er vokset op med biler, og jeg har altid vidst, at min uddannelse skulle være noget inden for biler. Jeg elsker den variation der er i ens arbejdsdag. Der er aldrig to skader, der er ens, og altså ikke to dage der er ens.

Elev på EUD, Karrosseritekniker
EUX Karrosseritekniker

Michael Bolvig Hansen

Det bedste ved mit fag er nok opretninger på biler. Det er spændende at arbejde metallet ud, og fjerne bulen der var. Jeg kan også godt lide at arbejde på biler med større skader. Det er interessant, fordi det kræver, at man holder overblikket.

Kom til infoaften på erhvervsuddannelserne og EUX

Skal du vælge ungdomsuddannelse efter 9.-10. klasse? Er du student fra STX, HTX, HHX eller HF og går du med tanker om at bygge ovenpå med en håndværksuddannelse? Skal du videre efter sabbatår eller anden uddannelse, eller vil du skifte spor i dit arbejdsliv? På College360 kan vi hjælpe dig videre med dine overvejelser. Kom til Infoaften og mød vores studievejledere, oplev skolen og hør om alle erhvervsuddannelser og EUX