Innovation

Kreativ tænkning og forretningsstrategi

Er du et kreativt og idéskabende menneske? Drømmer du om at starte egen virksomhed med udgangspunkt i din egen forretningsidé? Studieretningen Innovation på HHX er nemlig for dig, der godt kan lide at tænke innovativt.
Tilmelding
Der tælles på livet løs i gruppearbejde

Innovation

Danmark har brug for innovative unge

Evnen til at tænke nyt og anderledes bliver en vigtig kernekompetence for virksomheder i fremtiden, derfor vil du på studieretningen Innovation møde nye udfordringer og nye måder at arbejde på. Det er vigtigt, at du er omstillingsparat og har masser af gå-på-mod. 

Hvad lærer jeg på Innovation? 

Studieretningen Innovation giver dig forudsætningerne  for at bidrage til at udvikle virksomhedens processer og produkter, så virksomheden fortsat kan sikre sin konkurrencedygtighed, og du får gode forudsætninger for at udvikle dine egne idéer, hvis du drømmer om at blive iværksætter. 

Du lærer også om virksomhedens interne, nationale og internationale forhold, markedsanalyser og købsadfærd, så du kan understøtte virksomhedens strategier og dermed bidrage til virksomhedens fortsatte vækst

Hør i videoen HHX eleverne Louis og Signe fortælle om, hvad de får ud af at gå på studieretningen Innovation

5 Gode grunde til at starte på Innovation

Klar til videregående uddannelse og karriere

HHX er en 3-årig gymnasial uddannelse, som giver dig direkte adgang til mange videregående uddannelser og mange spændende karrieremuligheder.

Fedt studiemiljø i midtbyen

Handelsgymnasiet Silkeborg ligger på Bindslevs Plads lige i hjertet af Silkeborg - tæt på busser, tog, butikker og gågader.

Godt og aktivt fællesskab

Du bliver en del af et godt fællesskab med masser af spændende aktiviteter bl.a. studiecafé, events, idrætsdag, fredagscafé og fester.

Tæt kobling til erhvervslivet

Du vil opleve praksisnær undervisning bl.a. gennem casearbejde, projekter, virksomhedsbesøg og partnerskaber med erhvervslivet.

Internationalt fokus

Du får mange muligheder for at opleve verden i den daglige undervisning og gennem studieture og studieophold.

På Innovation arbejder vi kreativt med at løse problemstillinger fra virkeligheden

Hhx Livet Paa Skolen Projektarbejde

Fokus på fællesskab og mange fælles aktiviteter for alle eleverne i 1. g

HHX Livet Paa Skolen Hotdogdag Klar Til Start

God stemning og fælleskab i klassen og hermed vinder af Idrætsdagen

HHX Livet Paa Skolen Vinder Idraetsdag

Når du starter på skolen, vil du blive mødt af dine tutorer

Hhx Livet Paa Skolen Tutor Foran Skolen

I pauserne er der mulighed for at hygge og måske spille bordfodbold

HHX Livet Paa Skolen Bordfodbold

Du kommer på besøg i mange virksomheder og vi har flere partnerskaber med lokale virksomheder

Hhx Livet Paa Skolen Virksomhedssamarbejde

Der er masser af plads til at have det sjovt, når du går på HHX

Hhx Livet Paa Skolen Sidste Skoledag Hopper

Huedagen er stor og der bliver givet velfortjente roser og kram

HHX Livet Paa Skolen Studenter Kram

Hverdagen på Innovation

Du får tre innovative gymnasieår på studieretningen Innovation. Vi arbejder kreativt med problemstillinger fra erhvervslivet, som du lærer at udtænke konkrete løsninger på. Når du starter på Handelsgymnasiet vil du få mange nye klassekammerater, som du kommer til at lære godt at kende igennem sjove introdage.

Fag og muligheder med Innovation

På Innovation får du studieretningsfagene Afsætning A og Innovation B. Du lærer at bruge modeller og værktøjer til at løse aktuelle problemstillinger for en virksomhed. Med en HHX har du adgang til universiteter, handelshøjskoler og andre videregående uddannelser. Mange elever fra studieretningen Innovation vælger en videregående uddannelse inden for f.eks. Entreprenørskab og design, Engineering, Innovation and Business, Digital konceptudvikling. Elever på Innovation finder typisk job i virksomheder inden for event eller marketingbranchen eller bliver iværksættere. 

Studieretningsfag på Innovation

Din fremtid med Innovation

Med en eksamen fra Handelsgymnasiet har du mange spændende fmuligheder for job og karriere. Du får adgang til universiteter, handelshøjskoler og andre videregående uddannelser., du kan blive elev i en virksomhed eller starte selvstændig virksomhed..

Læs mere om Din fremtid med Innovation

Fællesskab og studiemiljø

Talentudvikling

Er du fagligt nysgerrig, og har du lyst til at gøre en ekstra indsats og møde andre unge for at udvikle dit talent på HHX?

Læs mere om Talentudvikling

Studieture og internationale aktiviteter

Opbygning Innovation

År 1

År 2

År 3

Grundforløb

Studieretningsforløb

Studie start

August

Optagelse

Adgangskrav

Varighed

3 år

Økonomi

SU

Ansøgning

Ansøg her

Mød elever og tidligere elever

HHX elev Frida Tang-Henriksen studieretning Innovation
Innovation

Frida Tang-Henriksen

Jeg valgte først og fremmest HHX, da jeg fandt uddannelsen relevant og brugbar i den "virkelige" verden. Den interesserede mig, og jeg kunne se mening og nytte i at tage den. Jeg valgte min studieretning, fordi den mere frie og kreative del med innovation interesserede mig.

HHX elev Anna Risager Geertsen studieretning Innovation
Innovation

Anna Risager Geertsen

Jeg valgte min studieretning innovation, da det er en af de mere kreative studieretninger på HHX. Man får lov til at udfolde sig kreativt og bruge en anderledes tankegang. Man lærer bl.a. en masse om idégenerering og virksomheders opbygning - og så er fagene bare mega spændende.

Besøg os

Vi afholder jævnligt informationsarrangementer, hvor du har mulighed for at besøge os og stille alle dine spørgsmål. Du er også altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for vejledning eller ønsker en rundvisning.