HHX – en moderne, samfundsorienteret studentereksamen

Kære forælder,

HHX eller Handelsgymnasiet er en ungdomsuddannelse med et højt fagligt niveau og fokus på sprog, økonomi og samfund. Uddannelsen har et særligt fokus på at samarbejde med virksomheder, så eleverne kan afprøve teori i praksis.

På HHX møder eleverne både erhvervsrettede fag som f.eks. virksomhedsøkonomi, erhvervsjura og afsætning og almene fag som dansk, historie, samfundsfag og engelsk. Vi har således fokus på ’det hele menneske’. Der er muligt at tone sin HHX gennem valg af studieretning - således at fordelingen mellem sprog, økonomi og samfund bliver den rette i forhold til elevens interesser og drømme om videreuddannelse og karriere. Skolen er også Team Danmark uddannelsespartner og vi  tilrettelægger undervisningen således, at idrætsliv og gymnasieliv kan forenes.

Med en studentereksamen fra HHX har man adgang til at søge ind på ca. 150 videregående uddannelser.

Jeg ønsker velkommen på Handelsgymnasiet Silkeborg.

 

Med venlig hilsen
Rektor Jens Ditlev Hansen

Tag din studentereksamen i centrum af Silkeborg

Handelsgymnasiet Silkeborg har ca. 750 elever og har en unik placering på Bindslevs Plads i centrum af Silkeborg. Der er gode transportmuligheder til og fra skolen, da bus- og togstation ligger kun 5 minutters gang fra skolen. Lige uden for døren finder du butikkerne på gågaden, og det nye, spændende ungemiljø på Campus Bindslevs Plads.


9 Spændende studieretninger 

Grafik en god start goer en forskel


Faglig og personlig udvikling i fokus

Vi har ambitioner med vores elever. Vi ønsker at de skal opleve, at de udvikler sig fagligt og personligt i løbet af deres gymnasietid. Vi har mange, forskellige tilbud, der understøtter ambitionen f.eks. vores studiecafé, hvor eleverne kan få hjælp til lektierne af undervisere og ældre elever. Til dem, der vil mere har vi talentudviklingsprogrammer som f.eks.

Hvad er det bedste ved HHX?

Mange vælger HHX, fordi uddannelsen har ”retning uden at være smal”.

Hvad betyder det? Med HHX eksamen i hånden har man adgang til en række samfundsfaglige uddannelser inden for f.eks. økonomi, jura eller sprog på universiteter eller erhvervsakademier, men kan samtidig bruge den som adgangsbillet til en lang række andre uddannelser f.eks. pædagog, lærer eller journalist. Tidligere elever fra HHX Silkeborg fortæller af og til, at de tænker på uddannelsen som en ”uddannelse, der kan bruges i virkeligheden”

Alle elever har engelsk på A-niveau og matematik på minimum B-niveau.

Hør Magnus fra Global Business fortælle, hvordan han oplever at gå Handelsgymnasiet


Vi er her for at hjælpe dig

Har du spørgsmål eller brug for hjælp i dit valg uddannelse eller i forhold til tilmelding? så står vores studievejledere klar til at hjælpe dig videre. Du er altid velkommen til at kontakte os på tlf.: 75 360 360.

Skolens studievejledere hjælper også eleverne med vejledning i både studiemæssige og personlige spørgsmål under deres uddannelse på Handelsgymnasiet Silkeborg. Du kan f.eks. få hjælp til at finde ud af hvilken studieretning og hvilke valgfag, der passer bedst til dig. Du kan også få mere at vide om mulighederne for job og videreuddannelse.


HHX Studievejledere

Birgitte Weinreich
Lektor, Studievejleder/Læsevejleder
Handelsgymnasiet (HHX)  
Jakob Mørk Christiansen
Studievejleder, Lektor
Handelsgymnasiet (HHX)  
Maibrit Dirdal
Team Danmark Koordinator, Lektor, Studievejleder
Handelsgymnasiet (HHX)  

Tobaksfri Skoletid på College360

På College360 har vi tobaksfri skole for at sikre et godt lærings-, trivsels- og arbejdsmiljø for alle. Det betyder, at elever, kursister, besøgende og medarbejdere skal undlade at bruge/ryge tobak fra kl. 8.00 til kl. 16.10, hvor det sidste undervisningsmodul slutter. Tobaksfri Skoletid gælder både på og uden for skolens område. Læs mere


Forældrenes rolle er vigtig


Du har som forælder en vigtig rolle i dit barns uddannelsesvalg, og det er vigtigt, at I sammen er åbne og nysgerrige omkring uddannelse og jobmuligheder. Nogle gange viser drømmeuddannelsen sig at være en helt anden, end den man troede.

Grafik 10 gode raad til dig som foraelder

 

 


Kvalitet og udvikling af uddannelserne


Undervisningsministeriets nøgletal taler deres tydelige sprog. Vores elever klarer sig bedre end forventet og vi præsterer over landsgennemsnittet. Vi har i vores kvalitetsudvikling særligt fokus på:

  1. Pædagogisk og fagligt niveau skal hele tiden være stærkt
  2. Teori og virkelighed er to sider af samme sag
  3. Faglige fællesskaber understøtter trivsel og læring
     

63% af vores elever er i gang med videregående uddannelse to år efter studentereksamen. Langt de fleste læser videre på Universitetet i Aarhus, mens de øvrige vælger at læse på universiteterne i Aalborg og København, Syddansk Universitet eller CBS.

Grafik foelg os på de sociale medier